Mickelson ute av gambling-helvetet – reddet av konas kjærlighet og støtte

Phil Mickelson takker sin kone Amy for at han kom seg ut av gamblingavhengighet. Foto: Mary Altaffer, AP / NTB
Phil Mickelson takker sin kone Amy for at han kom seg ut av gamblingavhengighet. Foto: Mary Altaffer, AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Phil Mickelson åpner opp om et liv som storgambler ved siden av toppgolfen. Han takker sin kone for at han ikke lenger er spilleavhengig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i år kom det ut en bok i USA. Der ble det hevdet, av Billy Walters som hadde hjulpet Mickelson med spill på sportsarrangementer i fem-seks år, at amerikaneren hadde omsatt over 10 milliarder kroner på gambling.

Walters anslo at Mickelson sto igjen med et nettotap på cirka 1,1 milliarder kroner i perioden de opererte sammen.

For noen dager siden gikk Mickelson ut på X/Twitter og fortalte om sin spilleavhengighet, alt den hadde medført og at han nå har kontroll på spillingen.

Han verken kommenterte eller tilbakeviste beløpene Walters opererte med i sin bok.

– Det var aldri snakk om at pengene tok slutt. Vår økonomiske sikkerhet har aldri vært truet. Men jeg var så distrahert at jeg ikke var til stede hos mine nære og kjære. Og jeg skuffet dem. Fortsatt har jeg mye å rydde opp i med tanke på dem. Jeg gikk fra moderasjon til avhengighet. Det er ikke morsomt i det hele tatt, skriver Mickelson.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han takker kona Amy mest av alle. – Jeg hadde ikke kommet meg gjennom dette uten henne. Hun elsket og støttet meg i mine mørkeste og vanskeligste stunder.

Forbes har anslått at Mickelson i karrieren har spilt inn over 1 milliard i premiepenger, men de største inntektene kommer fra sponsoravtaler. Dette skal ha generert cirka 400 millioner kroner per sesong i en årrekke og totalt nær 10 milliarder kroner.

Mickelson meldte overgang til LIV-touren i golf. Flere golf-nettsteder, blant annet Golf Channel , har meldt at det ga ham cirka 2 milliarder kroner bare i overgangssum.

53-årige Mickelson er blant historiens mest suksessrike spillere med seks seirer i Major-turneringer. Han og fortsatt aktiv på toppnivå.