Birgit Skarstein tok sitt sjette VM-gull i roing

Birgit Skarstein tok søndag sitt sjette VM-gull i pararoing. Her trener Skarstein på Årungen i september 2022.
Birgit Skarstein tok søndag sitt sjette VM-gull i pararoing. Her trener Skarstein på Årungen i september 2022. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gullet kom imidlertid ikke lett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Birgit Skarstein (34) innfridde gullforventningene og sikret seg en ny VM-tittel i søndagens mesterskapsfinale i roing i paraklassen.

Skarstein måtte bære et klart favorittstempel, og 34-åringen viste enorm styrke på veien mot triumf i Beograd. Gullet kom imidlertid ikke lett, og Skarstein ble presset i den serbiske hovedstaden.

– Hun måtte virkelig grave dypt. Det handler om å porsjonere kreftene godt, sa NRKs Pål Thomassen etter triumfen.

Nathalie Benoit (Frankrike) tok sølvet like bak Skarstein, mens ukrainske Anna Sheremet tok bronsen.

Før søndagens finale sto trønderen bokført med fem VM-gull (2014, 2017, 2018, 2019 og 2022). I 2021 tok hun også Paralympics-gull i Tokyo.

Skarstein var overlegen i sitt semifinaleheat tidligere denne uken, og 34-åringen sikret seg samtidig billett til neste års Paralympics i Paris.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I slutten av august ble Skarstein, sammen med Jesper Saltvik Pedersen, tildelt Trysil Knut-prisen for sin innsats på idrettsbanen.

– Dette er innmari stas. Trysil Knut var, så vidt jeg skjønner, en fyr som var litt gæren og som gjorde ting som andre så på som galskap. Likevel så turte han å satse, og han trodde det var mulig. Det er litt som det jeg og Jesper driver med. Vi «gutser» på, og er så heldige at vi får lov til å pushe grenser, sa Skarstein til NTB etter at hun mottok prisen.