Casper Ruud klar for 2. runde i US Open – beseiret standhaftig hjemmehåp i thriller

Casper Ruud måtte jobbe hardt mandag. Foto: Charles Krupa / AP / NTB
Casper Ruud måtte jobbe hardt mandag. Foto: Charles Krupa / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud var tidvis i problemer, men slet seg til seier mot amerikanske Emilio Nava i 1. runde i Grand Slam-turneringen US Open mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det som ble en utfordrende kamp for Ruud endte med sifrene 7-6 (7-5), 3-6, 6-4, 7-6 (7-5).

Nordmannen, som er seedet som nummer fem i sesongens siste Grand Slam-turnering, slet lenge med å finne en vei til å slå den amerikanske 21-åringen som er rangert som nummer 154 på verdensrankingen.

Etter hvert som kampen skred fram gjorde amerikanske Nava flere feil enn i starten, mens Ruud gjorde bruk av sin solide fysikk. Samtidig fikk den norske tennisstjernen aldri påšnoe tidspunkt en enkel reise til seieren.

Momentum

Det første settet ble uhyre jevnt. Spillerne fulgte hverandre til 2-2. Deretter fikk Ruud kjempetrøbbel i eget servegame. Nava spilte glitrende tennis og skaffet seg tre breakballer. Han trengte kun én for å bryte nordmannen blankt.

– Se på den tennisen han leverer. Dette kan være et potensielt bananskall for nordmannen, sa Discovery-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også i det neste servegamet fikk Ruud problemer og reddet en breakball før han reduserte til 3-4. Redningsaksjonen ga nordmannen momentum, for etter å ha brutt til 4-4, tok Ruud ledelsen i settet med 5-4 i nok et jevnt servegame.

Nava svarte imidlertid med å holde egen serve greit, før han presset Ruud til å redde to breakballer i egen serve fram til 6-5-ledelse til nordmannen. Nava sikret så tiebreak, der Ruud slet seg til en knepen 7-5-seier.

Tett duell

I andre sett slo amerikanske Nava kraftig tilbake. Han dominerte settet nærmest fra start til slutt og vant til slutt meget kontrollert 6-3. Ufortjent var det ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikaneren fikk betalt for å spille aggressivt og med risiko.

– Casper får betale litt for at han er litt passiv, sa Discoverys kommentator.

Sett nummer tre ble også av det uhyre jevne slaget. Spillerne fulgte hverandre tett, men i servegame nummer ni fikk Ruud bruddet han kjempet for og trengte. Deretter holdt han egen serve til settseier 6-4.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I det fjerde settet kom nordmannens servebrudd enda tidligere. Ruud brøt til 4-2-ledelse, men klarte ikke følge opp. I stedet brøt Nava tilbake til 3-4, før han utliknet til 4-4. Plutselig slet en synlig frustrert Ruud tungt med egen forehand og gjorde enkle feil.

Avgjorde thrilleren

Likevel slet han i land egen servegame til 5-4, før Nava tok sitt blankt til 5-5. Ruud svarte med et overbevisende servegame til 6-5, før hans spanske motstander sikret kampens annet tiebreak.

Ruud har vist seg god i slike pressede situasjoner og tok hjem seieren med 7-5.

Dermed slapp nordmannen med nød og neppe en utmattende fem sett lang kamp i US Open-åpningen.