Poengdeling mellom Sandefjord og Haugesund: – Surt

Egil Selvik måtte byttes ut etter en smell i ansiktet i eliteseriekampen mot Sandefjord søndag. Foto: Christoffer Andersen / NTB
Egil Selvik måtte byttes ut etter en smell i ansiktet i eliteseriekampen mot Sandefjord søndag. Foto: Christoffer Andersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verken Sandefjord eller Haugesund maktet å finne veien til nettmaskene og spilte 0-0 i den viktige bunnkampen i Eliteserien i fotball søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ville gjerne hatt tre poeng i dag. Det er lett å si det, men det er bare å få satt den. I dag fikk vi rett og slett ikke pirket den inn, og det er veldig surt, innrømmet Sandefjord-kaptein Sander Moen Foss til TV 2 etter kampen.

På det solfylte gressteppet i Vestfold var begge lag farlig frempå i åpningsminuttene, og gjestenes Alexander Søderlund var mye involvert før pause. Tross flere sjanser fikk ingen av lagene hull på byllen i løpet av de første 45 minuttene.

– Det er to lag som er i poengnød, så det blir en veldig åpen kamp. Det er mye fram og tilbake, konkluderte bortelagets Bilal Njie til TV 2 i pausen.

Selvik av banen

Få minutter ut i andre omgang måtte gjestenes sisteskanse Egil Selvik byttes ut etter å ha avverget en Sandefjord-sjanse med ansiktet. Selvik var inkludert i Ståle Solbakkens forrige landslagstropp. Kommende uke skal Solbakken ta ut troppen til kamper i september.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erstatter Amund Wichne var imidlertid påskrudd og reddet et godt forsøk fra Franklin Daddys Boy Nyenetue etter halvspilt andreomgang. Også i andre enden misbrukte Haugesund flere store sjanser.

– Jeg ser med en gang at han får den rett i fleisen. Egil er ikke en som ligger nede uten at han har vondt, så det var bare å gjøre seg klar, sa Wichne til TV 2 etter kampslutt.

Tett i bunnstriden

Mot slutten ble Søderlund utvist for to gule kort. Det kunne Sandefjord utnyttet, men hjemmelaget misbrukte en enorm målsjanse. Dermed endte det 0-0 i den viktige bunnkampen.

– Jeg føler ikke jeg gjør noe galt. Han bøyer seg ned og er borti albuen min, så jeg synes den er veldig streng. sa Søderlund til TV 2 om det røde kortet.

Sandefjord kjemper en desperat kamp om å fornye kontrakten i Eliteserien. Før helgens runde befant vestfoldingene seg like over kvalikplass.

Heller ikke Haugesund kan overse nedrykksspøkelset helt, og før søndagens oppgjør sto Jostein Grindhaugs lag uten seier i Eliteserien siden 23. juli.