Hovland i praktslag i Atlanta – leder klart i PGA-tourmesterskapet

Viktor Hovland storspiller i Atlanta. Foto: Mike Stewart / AP / NTB
Viktor Hovland storspiller i Atlanta. Foto: Mike Stewart / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske golfesset Viktor Hovland storspiller i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Nordmannen leder i skrivende stund med fire slag på Xander Schauffele.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovland åpnet den tredje runden med fem strake par, før 25-åringen knallet til med to birdier på rad på det sjette og sjuende hullet. Drøyt halvveis på runden har Hovland gått to slag under par. Det gir foreløpig klar ledelse ned til amerikanske Xander Schauffele.

I PGA-sesongens siste turnering i Atlanta i delstaten Georgia startet spillerne med minusslag basert på hvilken plassering de innehar på PGA-touren denne sesongen. For Hovlands del var det åtte slag. Torsdag åpnet han med en runde på to slag under par og var i delt ledelse foran andre runde.

Også der storspilte Hovland, og han gikk fredagens runde seks slag under par.

Hovland kom til den siste turneringen i PGA-sluttspillet med seier sist uke. Den ga nordmannen 38 millioner kroner i premie og førte ham opp på annenplass i sammendraget.

Vinneren av turneringen i Atlanta blir også seierherre på PGA-touren denne sesongen. Tour Championship har en førstepremie på hele 190 millioner kroner.