Støtteapparatet til det spanske kvinnelandslaget i fotball sier opp i protest

Hele støtteapparatet til landslagssjef Jorge Vilda har sagt opp fra det spanske kvinnelandslaget i fotball.

Hele støtteapparatet til landslagssjef Jorge Vilda har sagt opp fra det spanske kvinnelandslaget i fotball. Her fra VM-finalen mot England tidligere i sommer.
Hele støtteapparatet til landslagssjef Jorge Vilda har sagt opp fra det spanske kvinnelandslaget i fotball. Her fra VM-finalen mot England tidligere i sommer. Foto: Alessandra Tarantino / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter de elleve personene i en pressemelding. TV 2 omtalte nyheten først.

Landslagssjef Jorge Vilda er dermed eneste igjen.

Tidligere lørdag ble det klart at fotballpresident Luis Rubiales har blitt suspendert av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) i 90 dager etter det omstridte VM-kysset.

Rubiales klemte alle Spanias spillere etter VM-finalen, men kysset i tillegg Hermoso på munnen etter å ha omfavnet henne og kysset henne på kinnet. Det spanske fotballforbundet (RFEF) insisterer på at Rubiales ikke løy da han fortalte forbundet om episoden, hvor han sa at kysset var med samtykke.

Hermoso uttalte fredag det motsatte av Rubiales.

«Jeg ønsker å presisere at jeg ikke på noe tidspunkt samtykket til kysset han ga meg. Jeg tolererer ikke at mitt ord blir stilt spørsmål ved, og langt mindre at det blir funnet opp ord som jeg ikke har sagt», tordnet Hermoso.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Umiddelbart etter kysset sa VM-helten Hermoso at hun ikke likte det. Senere ble det sendt ut en uttalelse fra (RFEF) der Hermoso ga et litt annet inntrykk og uttalte at det var gjensidig. Det har hun aldri ment, ifølge henne selv.

«Jeg ble spurt om å si det for å minske presset på presidenten, men i det øyeblikket tenkte jeg bare på å feire den historiske milepælen», skriver Hermoso på X/Twitter.

Rubiales gikk offentlig ut og beklaget episoden mandag, men kritikken avtok ikke av den grunn. Fredag meldte regjeringen at de tar Rubiales til idrettsdomstolen. Det kan føre til suspensjon, og at han mister vervet.

Det spanske landslaget har sagt i en felles uttalelse at de ikke kommer til å spille kamper før Rubiales fjernes som president.