Macron holder presidentløfte – heier på Australia i VM-semifinalen

Emmanuel Macron heier på Australia i VM.
Emmanuel Macron heier på Australia i VM. Foto: Christophe Ena / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes president Emmanuel Macron sier det «ikke ligger noe personlig bak» når han håper Australia slår England i VM-semifinalen i fotball.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Macron måtte lørdag se det franske kvinnelandslaget ryke ut av sluttspillet i Australia og New Zealand. Vertsnasjonen Australia gikk seirende ut av en dramatisk straffesparkkonkurranse i kvartfinalen.

Det resultatet medførte også at den franske statslederen er bundet til et kanskje litt «vågalt diplomatisk trekk» i de kommende semifinalene.

I forkant av lørdagens kamp hadde nemlig Australias statsminister Anthony Albanese utfordret Macron på den sosiale medieplattformen X, tidligere kjent som Twitter. Utfordringen handlet om at den av dem som gikk tapende ut, måtte heie på den andres lag i semifinalen.

«Det er ingenting personlig mot våre engelske venner, men et veddemål er et veddemål … Lykke til i semifinalen, Australia!», svarte Macron etter lørdagens straffesmell.

«Glad for at du heier på @TheMatildas i semifinalen,» svarte Albanese muntert.

Den vennlige tonen markerer en stor endring fra 2021, da den forrige australske regjeringen overrumplet Macron ved å droppe en milliardavtale om kjøp av franske ubåter for i stedet å satse på amerikansk og britisk atomdrevet teknologi.