Casper Ruud til ny semifinale i Roland-Garros – danket igjen ut Holger Rune

Casper Ruud storspilte mot Holger Rune i Roland-Garros.
Casper Ruud storspilte mot Holger Rune i Roland-Garros. Foto: Thomas Samson / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud slo også i år Holger Rune i Roland-Garros-kvartfinalen. Han rystet sin danske rival med en kjempestart på kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som på samme tid i fjor vant Snarøya-mannen 3-1 i sett. Det gjorde han med sifrene 6-1, 6-2, 3-6, 6-3.

Ruuds neste hinder blir tyskeren Alexander Zverev i det som blir hans tredje semifinale på Grand Slam-nivå. De to første endte begge med norsk finaleplass.

I lange strekk ble Rune utspilt den første timen på rødgrusen i Paris, men i tredje sett våknet publikumsfavoritten skikkelig. Der brøt han seg til 2-0 og hadde full kontroll på veien mot forlenget kamp.

Superåpning

Før det hadde Ruud herjet på Philippe-Chatrier-banen. Han avverget to bruddballer i kampens første game, men deretter kom det angrep som satte ut motstanderen. Ruud brøt selv umiddelbart til 2-0.

Rune så ikke skarp ut og lå under 0-3 etter litt over ti minutter.

– Det ser nesten ut som at Holger Rune fortsatt er i garderoben. Han gjør veldig mange grove feil, sa Discoverys kommentator Svein-Espen Olsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt tegn til bedring var det fra Rune da han på 0-40 fikk inn fire poeng på rad. Det stoppet Ruud fra å bryte igjen, men det klarte han ikke i sitt neste servegame.

Ble defensiv

Den danske motgangen ble med over i sett nummer to. Der ble Rune nok en gang brutt i sitt første servegame, og han gjentok bedriften da han føk opp i 4-1.

– For en tennis av Casper, sa Discoverys mann under direktesendingen.

En langt mer skjerpet Rune økte hastigheten på spillet i tredje sett. Det sendte Ruud mer på defensiven, men han lot aldri dansken koble et jerngrep.

Fjerdesettet bød på noen lange game. Ruud hadde flere sjanser til å bryte til 3-1, og til slutt lyktes han. En feilslått stoppball fra Rune endte på feil side av nettet.