Blakstads valg kan belønnes med cuptittel: – Trengte mer spilletid

Julie Blakstad kan vinne den svenske cupen tirsdag. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Julie Blakstad kan vinne den svenske cupen tirsdag. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Julie Blakstad tok i mars grep for å bygge best mulig VM-form. Landslagsspilleren dro på lån til Häcken, og tirsdag kan hun bli svensk cupmester.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I finalen venter Hammarby foran minst 17.000 tilskuere i Stockholm. Til sammenligning var det kun 5000 som så herrefinalen forrige måned.

– Det er alltid kult å spille store kamper som den mot Hammarby med masse publikum. Det er slike oppgjør som er morsomst å spille, sier Blakstad til nyhetsbyrået Reuters.

Ottestad-jenta ble lånt ut fra Manchester City til Häcken tidligere i år. I svensk fotball har Blakstad levert varene og kan få en strålende avslutning på oppholdet.

– Det vil definitivt være stort for meg å hjelpe laget til å vinne trofeet. Det er noe jeg ønsker å være en del av, sier 21-åringen.

Blakstad har ett år igjen av kontrakten med City når hun vender tilbake i sommer. Før den tid venter fotball-VM med Norge i Australia og New Zealand.

– VM er det store som skjer denne sommeren, så jeg ønsker å være godt forberedt. Etter mesterskapet får vi se hva som skjer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selvtillit

Blakstad ble ansett som et av Norges største fotballtalenter da hun ble hentet til Manchester City fra Rosenborg i starten av 2022.

I den engelske klubben ble det mye benkesliting. Derfor tok hun i mars et tydelig grep.

– Treningene i City er veldig gode, men samtidig er man avhengig av å få spille når man er en ung spiller. Det er med på å bygge selvtillit, forklarer Blakstad.

Det kommende VM-sluttspillet gjorde at Blakstad måtte ha flere minutter i beina.

– Jeg trengte mer spilletid, og jeg føler at det var veldig viktig for meg.

Positiv

I fjor var Blakstad en del av Norge-laget som røk hodestups ut av gruppespillet i fotball-EM. Landslaget tapte blant annet 0-8 for vertsnasjon England.

I etterkant ble trener Martin Sjögren erstattet med Hege Riise.

– Det er et nytt lag nå med nye trenere. Jeg føler at laget ønsker å revansjere seg, fastslår Blakstad.

Norge møter New Zealand, Sveits og Filippinene i pulje A i VM. Blakstad ser positivt på mesterskapet tross fjorårets fiasko.

– Jeg tror vi blir sett på som «underdogs» nå, men det kan nok være bra for oss. Da er det ikke like mye press på oss, mener Blakstad.