Verstappen med «Grand Slam-seier» i Barcelona – Norris rotet bort gyllen mulighet

Red Bulls Max Verstappen var fullstendig overlegen i Barcelona. Foto: Joan Monfort / AP Photo / NTB. Foto: NTB

Red Bulls Max Verstappen så tilnærmet uslåelig ut da han vant sitt tredje strake Formel 1-løp under Spanias Grand Prix.

Det er også tredje gang i karrieren Verstappen vant en såkalt «Grand Slam-seier». Det vil si at han startet i beste startspor, ledet alle rundene, satte beste rundetid og vant løpet.

– Et bra løp og igjen et veldig bra resultat. En veldig god helg, tusen takk alle sammen, sa Verstappen over teamradioen etter han krysset mållinjen.

Mercedes-duoen Lewis Hamilton og George Russell tok de to siste pallplassene.

– Kjempebra jobbet folkens! Dette er resultatet av all den harde jobben dere har gjort, og kjempebra jobb av George også, sa Hamilton.

Nederlenderen startet i beste startspor etter å ha vært fullstendig overlegen under lørdagens kvalifisering. 25-åringen fortsatte storformen under søndagens hovedløp og opparbeidet seg raskt en stor luke ned til konkurrentene bak.

Da alle hadde vært innom depotet og byttet dekk leder Verstappen med over ti sekunder ned til Hamilton på 2.-plass. I mål hadde han imidlertid økt ledelsen til 24 sekunder.

Risikabelt trekk

Et par runder før mål fikk Verstappen imidlertid en advarsel etter han hadde kjørt utenfor banen tre ganger. Laget ga klar beskjed om at han måtte roe ned og ikke ta noen risiko, men nederlenderen valgte likevel å gå for å sette ny beste rundetid. Det klarte han også og sikret med det «Grand Slam-seieren».

– Flott jobb Max, men nå roer vi ned og holder oss innenfor linjene, var beskjeden fra Red Bull-leiren etter stuntet.

Hadde han kjørt utenfor banen igjen ville han blitt fått en tidsstraff som kunne kostet ham seieren.

Seieren var Verstappens femte denne sesongen. Han har to 2.-plasser som dårligst, og det er bare lagkamerat Sergio Perez som har klart å slå han.

Norris-fiasko

McLarens Lando Norris så også ut til å kunne få en etterlengtet opptur da han kvalifiserte seg til tredje beste startspor i lørdagens kvalik. Gleden ble imidlertid kortvarig da han kjørte på Hamilton i andre sving og ødela frontvingen sin. 23-åringen lå dermed plutselig helt sist etter å ha måttet en tur innom depotet.

Norris klatrer til slutt opp på 17-.plass.

Sist det britiske talentet kom på pallen i et Formel 1-løp er helt tilbake til Italias Grand Prix på Imola i april i fjor. Norris har fått en tøff start på sesongen med én 6.-plass, to 9.-plasser og tre 17.-plasser. Det gjør at han kun står med 12 poeng etter sju Grand Prix-løp.