Formel 2: Hauger falt to plasser i Barcelona

Dennis Hauger ble nummer åtte i Barcelona. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Dennis Hauger ble nummer åtte i Barcelona. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Foto: NTB

Dennis Hauger ble nummer åtte i hovedløpet i Formel 2 i Spanias Grand Prix søndag. Varme påvirket førerne i Barcelona.

Nordmannen startet fra sjette beste startposisjon i søndagens hovedløp og kom godt av gårde uten hendelser de første par svingene. Etter hvert falt han noen plasser bak og endte til slutt på 8.-plass.

Plussgradene tæret på førere og dekk i Barcelona.

– Det var et varmt løp og litt tøft selvfølgelig med strategi og alt rundt. Jeg tror jeg maksimerte det jeg kunne på den strategien jeg hadde nå, vi slet bare ekstremt mye på softdekkene, sa Hauger til Viaplay.

Åttendeplassen gir likevel poeng i VM-sammendraget. Hauger leverte en god kvalifisering fredag og ble nummer fire i lørdagens sprintløp i Spania. Dermed tok han poeng i begge helgens løp.

Premas Oliver Bearman (18) vant hovedløpet. Det var hans tredje seier denne sesongen.

Nå venter en lengre pause for Formel 2-feltet. Neste VM-runde kjøres i Østerrike 2. juli.

Aurskog-gutten Hauger tok sin hittil eneste seier denne sesongen i sprintløpet i Australia i den tredje VM-runden. Han står med tre Formel 2-triumfer totalt.