Pochettino tar over Chelsea-jobben

Mauricio Pochettino er ansatt som ny Chelsea-manager. Foto: Krister Sørbø / NTB
Mauricio Pochettino er ansatt som ny Chelsea-manager. Foto: Krister Sørbø / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mauricio Pochettino (51) skal lede Chelsea kommende sesong. Managervalget er klart etter mange uker med spekulasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Argentineren tiltrer formelt fra 1. juli og har skrevet under en kontrakt på to år, opplyser Chelsea. Den inneholder en opsjon som kan forlenge oppholdet til sommeren 2026.

Pochettino får i oppgave å gi London-klubben et løft etter en begredelig sesong. Sammen med den sportslige ledelsen står han overfor en stor ryddejobb. Mange er ventet å forlate Stamford Bridge i en større omveltning av spillerstallen.

– Vi er henrykte over at Mauricio slutter seg til Chelsea. Han er en trener i verdensklasse og har en utmerket CV. Vi ser alle fram til å jobbe med ham, sier Chelsea-eierne Todd Boehly, Behdad Eghbali, José E. Feliciano, Mark Walter og Hansjörg Wyss i en uttalelse.

Et amerikansk konsortium kjøpte i mai i fjor Chelsea etter nesten to tiår med Roman Abramovitsj som eier. Siden har pengene sittet svært løst, og ingen i fotballen har det siste året brukt mer på overganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel ble 2022/23-sesongen en kjempefiasko.

Helsprekk

De nye eierne sparket tidlig suksesstrener Thomas Tuchel og hentet inn Graham Potter, men i april ble langtidsplanen kastet ut av vinduet.

Potter betalte prisen for en lang rekke med svake resultater.

Frank Lampard fikk jobben som vikarmanager i de resterende kampene. Chelsea-legendens inntog bare forverret krisen, og blåtrøyene tapte åtte av elleve oppgjør under Lampard. De endte til slutt helt nede på 12.-plass i Premier League.

Noe å bevise

Pochettino fikk et navn i England ved å imponere i Southampton og senere gjøre det svært bra i Tottenham over flere år.

Sistnevnte tok han til Champions League-finalen i 2019, men fikk sparken under seks måneder senere.

Han led samme skjebne i Paris Saint-Germain etter en halvannen sesong. På veien vant han både den franske serien og cupen, men lyktes ikke i Europa.