Fansen stormet banen etter City-seieren – spillerne rømte i garderoben

Erling Braut Haaland ble passet godt på av sikkerhetsvaktene.
Erling Braut Haaland ble passet godt på av sikkerhetsvaktene.  Foto: Reuters / NTB

Manchester City-fansen stormet ut på banen for å feire seriegullet etter 1-0-seieren over Chelsea, og alle annen markering av gullet måtte vente.

Mange av spillerne, inkludert innbytter Erling Braut Haaland spurtet inn i spillertunnelen straks dommeren blåste av kampen.

Manchester City var seriemester før kampen mot Chelsea startet. Det ble de fordi Nottingham Forest slo tabelltoer Arsenal 1-0 lørdag.

Slik sett kom ikke feiringen helt uventet.

Manchester City-manager Pep Guardiola hvilte sine beste menn, men Julian Alvarez sørget for at seriemesteren slo Chelsea 1-0 med de nest beste på plass.

Pep Guardiola hadde gjort ni endringer fra startoppstillingen mot Real Madrid i Champions League, men selv med B-laget trengte Manchester City bare drøyt ti minutter før de tok ledelsen hjemme på Emirates.

Det startet med en stygg feilpasning av Wesley Fofana. Kalvin Phillips snappet opp ballen og ga den til Cole Palmer. Sistnevnte spilte fri en umarkert Julian Alvarez, og argentineren sendte ballen sikkert ned i det venstre hjørnet med høyrefoten.

Alvarez gjorde også 2-0 i 2. omgang, men VAR ble koblet inn, og scoringen ble annullert grunnet en hands i oppspillet.

Med to kamper igjen topper City t

abellen med sju poeng ned til Arsenal. Seriemesterskapet er udiskutabelt. Manchester City møter Brighton allerede onsdag.

Klart best

Manchester City-fansen stormet banen etter kampslutt. Foto: Reuters / NTB

City var klart bedre enn Chelsea i starten av kampen og lot bortelaget knapt låne ballen. Men Chelsea hevet seg etter hvert og var det farligste laget mot slutten av omgangen. De spilte seg fram til et par store sjanser, og bare en god Stefan Ortega i City-buret hindret baklengsmål. Ortega hadde en stor parade da Raheem Sterling kom alene med ham i det 35. minutt.

Haaland var blant dem som startet på benken, men i 2. omgang ble satt i oppvarming til full jubel blant fansen på tribunen. 73 minutter var spilt da Haaland ble byttet inn for Riyad Mahrez.

Vunnet

Etter hvert kom flere andre bra den kruttsterke på benken inn på banen, blant dem Kevin De Bruyne. Men flere mål kom det ikke selv om City presset stort. Haaland kom ikke til noen store sjanser i løpet av innhoppet.

Manchester City har vunnet serien fem av de seks siste sesongene. De har vunnet de tre siste på rappen.

Manchester City hadde slått Chelsea tre ganger tidligere denne sesongen. Søndag kom nummer fire.