Casper Ruud slet seg videre i Roma med seier over Alexander Bublik

Tennisspiller Casper Ruud spiller i ATP1000-turneringen i Roma. I fjor tok han seg til semifinale i grusturneringen. Foto: Geir Olsen / NTB
Tennisspiller Casper Ruud spiller i ATP1000-turneringen i Roma. I fjor tok han seg til semifinale i grusturneringen. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud startet bra, men fikk problemer med Alexander Bublik i 3. runde i ATP1000-turneringen på grusen i Roma. Ruud vant likevel oppgjøret 2-1 i sett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen endte 6-1, 4-6 og 7-6 (7-0) i nordmannens favør.

Bublik har en god serve som vanligvis fungerer. Kasakhstaneren var aldri interessert i lange ballvekslinger mot nordmannen. Ruud klarte å bryte direkte til 2-0. Han klarte også å ta seg til 4-0-ledelse etter en nytt brudd. Han kunne serve hjem det første settet med 6-1.

I det andre settet hadde Ruud muligheten til å bryte Bubliks serve et par ganger uten å lykkes. Det var Bublik som hadde første servebrudd, og det var på stillingen 5-4 og settball.

Bublik klarte å heve spillet sitt og presset Ruud til å gjøre feil. Det var plutselig han som styrte kampen. Ruud falt i kvalitet, spesielt i returspillet sitt og fikk problemer med å sette motstanderen under skikkelig press.

Det avgjørende settet endte likevel i tiebreak. Der var Casper Ruud suverent best og vant 7-0.

De to møttes to ganger i fjor. Ruud vant i Miami Open, mens Bublik vant i Davis Cup. Ruud står nå med 5-1 i de seks kampene dem imellom.

Fjerdeseedede Ruud møter serberen Laslo Djere i 4. runde.