Barcelona-topp om økonomikrisen: – Ute av intensiven, men fortsatt på sykehus

Robert Lewandowski (nummer to fra høyre) feirer med lagkamerater etter å ha gjort mål for Barcelona mot Betis nylig.
Robert Lewandowski (nummer to fra høyre) feirer med lagkamerater etter å ha gjort mål for Barcelona mot Betis nylig. Foto: Joan Monfort / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barcelona kan i kveld vinne La Liga for første gang på fire år, men suksessen løser ikke klubbens utfordringer utenfor banen. Et tøft overgangsvindu er i vente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med seier i byderbyet mot Espanyol er Barcelona sikret seriemesterskapet. Det vil være klubbens første uten Lionel Messi i troppen siden 1999.

Sportslig har katalanerne hatt stor framgang det siste året, men de økonomiske problemene er ikke borte.

– Vi er ute av intensiven, men fortsatt på sykehus. Hvis vi vil hente inn en ny spiller, må vi selge en for samme beløp, sa Barcelonas økonomiske visepresident Eduard Romeu til Catalunya Ràdio tidligere i uken.

Barcelona står i sommer overfor en stor ryddejobb. Det blir rapportert at klubben må kutte lønnsbudsjettet med 200 millioner euro (2,3 milliarder kroner).

Slår ikke spareplanen til, er La Liga ventet å gripe inn og pålegge Barcelona den såkalte 40-prosentregelen. Det vil i praksis si at klubben må tjene 100 millioner for å bruke 40 millioner.

Det var ligaens økonomiregler som gjorde det umulig for Barcelona å forlenge kontrakten med Messi etter 2020/21-sesongen. Argentineren måtte forlate klubben og sluttet seg til Paris Saint-Germain.