Ruud enkelt videre i Roma – herjet med franskmann

Casper Ruud tok seg videre i Roma. Her fra en tidligere turnering. Foto: Pontus Höök / NTB
Casper Ruud tok seg videre i Roma. Her fra en tidligere turnering. Foto: Pontus Höök / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tennisesset Casper Ruud er klar for neste runde i Masters 1000-turneringen i Roma etter 2-0-seier over franske Arthur Rinderknech fredag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seieren ble sikret med settsifrene 6-4, 6-0. Spesielt det siste settet var en maktdemonstrasjon fra nordmannen. Han lot ikke Rinderknech komme til noen sjanser. Kampen varte bare i rett over én time i kveldsmørket i den italienske hovedstaden.

I tredje runde venter Alexander Bublik fra Kasakhstan. De to har møttes fem ganger før, der Ruud har vunnet fire kamper.

Ruud vant ATP 250-turneringen i Estoril i april. I alle de øvrige turneringene denne sesongen har Ruud ikke klart å vinne to strake kamper. Sist ble det en tidlig exit i Masters-turneringen i Madrid. Han har tapt en rekke kamper mot langt dårligere rangerte spillere.

Fjoråret var en enorm opptur for nordmannen med to Grand Slam-finaler og finale i ATP-sluttspillet. Det startet med en god turnering i den italienske hovedstaden som endte med semifinaletap mot Novak Djokovic.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ruud har 600 poeng å forsvare på ATP-rankingen fra fjorårets utgave av turneringen.

Ruud hadde spilt mot Rinderknech én gang før fredagens møte. Tilbake i 2021 vant nordmannen semifinalen av grusturneringen i Kitzbühel.

Duellantene fulgte hverandre tett i det første settet før Ruud brøt franskmannen til 6-4-seier. Nordmannen jublet godt over å ha sikret seg seieren etter en lang siste ballveksling.

I det andre settet tok nordmannen tidlig kontrollen og kjørte over motstanderen. Til slutt endte det med en komfortabel seier. Rinderknech er rangert som nummer 89 i verden.