Høgh i gang for Stabæk – alt gikk galt for Haugesund

Stabæks Kasper Høgh har allerede gjort seg bemerket i Eliteserien. Foto: Trond R. Teigen / NTB Foto: NTB

Lite stemte for Haugesund mot Stabæk i Eliteserien søndag. En alvorlig skade på Claus Niyukuri og rødt kort ødela for bortelaget på en humpete gressmatte.

Stabæk vant 3-0 og tok sin første seier og scoret sine første mål for sesongen.

Med 1-0 og elleve mot ti spillere i annen omgang var det aldri spesielt spennende hvor de tre poengene skulle ende. Kasper Høgh scoret sitt første eliteseriemål da han kom alene med Haugesund-keeper Egil Selvik etter 63 minutter.

Dansken har gjort seg bemerket i Eliteserien etter låneovergangen fra Aalborg med friske uttalelser, sine mange tatoveringer og nummer 69 på ryggen.

Hans landsmann Kasper Pedersen la på til 3-0 ti minutter før slutt. Curtis Edwards scoret Stabæks første mål etter en retningsforandring.

– Det er vel klink

Før minuttet var spilt på Nadderud måtte 23 år gamle Niyukuri ta telling. Han landet feil i en duell med Stabæk-spiss Høgh og så ut til å pådra seg en stygg skade.

Forsvareren fikk sin eliteseriedebut da han ble byttet inn i serieåpningen på tampen mot Brann. Så fikk han sin første kamp fra start i 3-2-seieren over HamKam i forrige runde.

Før 20 minutter var spilt søndag kom årets første eliteseriemål for Stabæk. Edwards klemte til da Haugesund klarerte ballen ut av eget felt. Ballen endret retning i feltet og satte landslagskeeper Selvik ut av spill.

Like etterpå kastet Kevin Krygård seg inn i en duell med høy fot mot Stabæks Sturla Ottesen. Dommer Marius Lien viste det gule kortet, men etter VAR-sjekk ble det utvisning og rett i dusjen for Krygård.

– I og med at vi har VAR, er det vel klink, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til TV 2 om utvisningen.

Stabæk trykket på mot slutten og var nærmere fire mål enn Haugesund var en redusering.

Dårlig bane

I den første serierunden mot Odd (0-0) ble det rettet kritikk mot Nadderud-gresset fra flere hold. Odds midtstopper Sondre Solholm Johansen omtalte blant annet banen som en «åker».

– Det er jo ikke fotball. Det er «spark og spenn». Det er andreballspill, og så blir det lite fotball ut av det, sa Haugesund-trener Grindhaug søndag.

Hakket bedre så kanskje matta ut i runde tre, men gresstustene føyk rundt på banen, og ballen var mye i lufta i løpet av kampen.

– Det er vanskelig å spille noe særlig fotball utpå her, var Stabæk-trener Lars Bohinens oppsummering i pausen.