Marvik klar for bronsekamp i bryte-EM

Oskar Marvik kjemper om bronsemedalje i bryte-EM. Foto: Javad Parsa / NTB
Oskar Marvik kjemper om bronsemedalje i bryte-EM. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brytekjempen Oskar Marvik var overlegen i rekvalifiseringen og er klar for bronsekamp i EM i Zagreb senere lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed har 27-åringen fortsatt sjanse til å ta sin første EM-medalje på seniornivå. Gullhåpet røk mot Riza Kayaalp fra Tyrkia i kvartfinalen fredag, men i lørdagens rekvalifisering gikk det betydelig bedre.

Marvik var knusende overlegen i duellen med serberen Boris Petrusic, skriver NRK. Nordmannen vant kampen i 130-kilosklassen hele 9-0.

I bronsekampen lørdag kveld venter Mantas Knystautas fra Litauen.

Felix Baldauf fikk en tøff kvalifisering mot nederlenderen Tyrone Sterkenburg i 97-kilosklassen og tapte 3-10. Nordmannen ledet 1-0, men røk senere på blant annet en rulle i parterre og havnet under 1-6. Senere reduserte han til 3-7, men Sterkenburg avgjorde på tampen.

For Håvard Jørgensen ble det en meget jevn duell med Sebastian Nad fra Serbia i 67-kilosklassen. Kampen endte 4-4, og nordmannen vant siden han tok det siste poenget i kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jørgensen tok ledelsen 3-0, men havnet deretter under 3-4, blant annet på grunn av en mislykket protest. Det var også dramatikk tidlig i kampen da begge bryterne pådro seg kuttskader.

Jørgensen møter tyskeren Witalis Lazovski i åttedelsfinalen. Baldauf må på sin side håpe på at Sterkenburg når finalen, slik at han kan få sjansen i rekvalifisering.

Det samme gjelder for Exauce Mukubu, som tapte sin åttedelsfinale mot Samvel Grigoryan fra Armenia. Nordmannen kom tidlig bakpå og tapte 1-6 i 82-kilosklassen.