Drømmedebut for Udahl i HamKam: – Føler meg veldig bra

Henrik Udahl ble tomålshelt for HamKam i serieåpningen. Her feirer han sammen med Pål Alexander Kirkevold. Foto: Terje Pedersen / NTB
Henrik Udahl ble tomålshelt for HamKam i serieåpningen. Her feirer han sammen med Pål Alexander Kirkevold. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Udahl kunne knapt fått en bedre start på HamKam-karrieren da han scoret begge målene i 2-0-seieren over Sandefjord i Eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var fint. Det handler om å være klar til seriestart, og jeg synes vi spiller en veldig, veldig bra kamp. Vi vinner fortjent, sa HamKam-trener Jakob Michelsen til TV 2.

Udahl signerte for HamKam 8. januar og scoret bare to mål på sju treningskamper i oppkjøringen.

26-åringen trengte ikke mer enn 28 minutter på å sette sin første eliteseriescoring for hedmarkingene. Den kom på straffe etter at Fredrik Berglie handset innenfor 16-meteren.

– Ballen får en litt rar sprett og treffer armen min. Det er ikke tilsiktet selvfølgelig. Jeg synes det er strengt, men den treffer armen min, sa Berglie til TV 2 da han fikk se situasjonen i pausen.

Mål-dobbel

Tre minutter på overtid av førsteomgangen kunne Udahl slippe jubelen løs igjen. Da doblet han vertenes ledelse etter å ha blitt spilt opp av Pål Alexander Kirkevold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Deilig. Det er jævlig bra trykk på tribunen og innad i laget. Dette er gøy, sa Udahl til TV 2 etterpå.

Ti minutter før full tid sa det stopp for HamKams målhelt, som måtte bli byttet ut etter å ha fått krampe i leggen.

– Føler meg veldig bra

– Det gikk som forventet. Vi kom inn med masse trykk og var bunnsolide defensivt. Det var akkurat dette jeg trodde skulle skje etter en litt trasig oppkjøring, sa Udahl og fortsatte:

– Jeg har vært trygg på at det blir mål i år, og jeg vet også at det kommer til å bli tøffe kamper, men jeg føler meg veldig bra. Nå gjelder det bare å spille inn relasjonene, og de begynner å komme.

Både HamKam og Sandefjord er tippet av alle aviser til å kjempe i bunn av tabellen denne sesongen.