Klaveness om EM-tildelingen: – Enda viktigere

Lise Klaveness intervjues av georgisk TV under oppholdet i Batumi nylig. Foto: Hanna Johre / NTB
Lise Klaveness intervjues av georgisk TV under oppholdet i Batumi nylig. Foto: Hanna Johre / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lise Klaveness er forberedt på ikke å nå opp i Uefa-styrevalg allerede første gang. Hun har større forventninger til den nordiske søknaden om kvinne-EM i 2025.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dens skjebne avgjøres også i Lisboa i påskeuka.

– Det er jo enda viktigere. Men det kan jeg ikke promotere, for det er regler mot det. Jeg kan ikke selge det inn når jeg snakker med fotballpresidentene. Det er litt frustrerende, men jeg må være nøye med reglene, sier hun til NTB.

Planen er å ha hatt ordentlige samtaler med alle Europas 54 andre fotballpresidenter før hun møter til kongressen i Lisboa onsdag. Da NTB snakket med henne i Georgia i forrige uke, manglet hun fortsatt noen.

– Om det var lov, kunne jeg i alle de samtalene ha snakket om hvor mye jeg brenner for det mesterskapet, i fire nordiske land. Det kan bli helt fantastisk. Vi har virkelig noe å komme med, men så kan jeg ikke gjøre det, for det er ikke lov. Sånn er det bare.

Uefa-kongressen med valg av nytt styre avholdes onsdag. Dagen før velger det nåværende styret vertsland for kvinne-EM i 2025. Den nordiske søknaden (Norge, Danmark, Finland, Sverige) har konkurranse fra tre andre søkere: Sveits, Frankrike og Polen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om det blir suksess, må Klaveness vente litt med å dele gleden med spillere og trenere på Norges kvinnelandslag.

– Når jeg kommer hjem fra Lisboa, skal jeg være med familien resten av påsken. Da har kvinnelandslaget samling og kamper. Ellers ville jeg vært med dem, men slik blir det ikke nå, for jeg bør nok ha litt luft da. Det har vært en veldig hektisk periode inn mot kongressen, sier hun.