Pallplassen røk for Hauger etter dramatisk Formel 2-avslutning: – Uvirkelig

Formel 2-fører Dennis Hauger ble påkjørt i Australia. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Foto: NTB

Dennis Hauger (20) lå an til å havne på pallen under søndagens hovedløp i Formel 2 i Melbourne Grand Prix. Med kun tre runder igjen ble nordmannen påkjørt.

– Det føltes uvirkelig i det jeg ble truffet av (Victor) Martins. Turbohavari i Bahrain og så dette. Det er tungt, men jeg har ikke noe valg, sier Hauger i en pressemelding.

Dramatikken startet tidlig i løpet. Allerede i løpets åttende runde måtte sikkerhetsbilen ut på banen da Jak Crawford kjørte ut.

Mange av førerne, inkludert Hauger, brukte muligheten til å gjennomføre det obligatoriske pit-stoppet. Etter dette jobbet aurskogingen seg videre opp i feltet, og med bedre dekk enn førerne foran seg lå han i teorien på en tredjeplass etter 16 av 33 runder.

På den 26. runden måtte sikkerhetsbilen nok en gang ut på banen da israeleren Roy Nissany kjørte i veggen. Da kom Hauger seg opp på tredjeplass, ettersom lederen, danske Frederik Vesti, gjorde sitt pit-stop.

Mens oppryddingsarbeidet foregikk, krasjet også Enzo Fittipaldi. Dermed ble løpet avgjort med kun tre runder. Da gikk det galt for Hauger.

Franske Victor Martins kjørte på nordmannen bakfra da løpet skulle startes på nytt, Hauger snurret og var ute av løpet.

Dermed endte nordmannen uten poeng. Hauger startet løpet fra tiende startposisjon.

– Det går veldig bra i løpene med tanke på farten vi har og det er fortsatt 22 løp igjen. Jeg må legge denne dagen bak meg og ha fult fokus på neste løp, sier Hauger.

Japanske Ayumu Iwasa vant søndagens løp foran Théo Pourchaire fra Frankrike. Arthur Leclerc fra Monaco ble nummer tre.

Etter dagens løp ligger Hauger på en sjuendeplass sammenlagt i Formel 2-mesterskapet. Neste løpshelg for nordmannen er i aserbajdsjanske Baku, 28.–30. april.