Haga avslutter langrennslivet: – Trenger en forandring

Ragnhild Haga jubler etter å ha vunnet historiens første verdenscupfemmil i Holmenkollen. Foto: Geir Olsen / NTB
Ragnhild Haga jubler etter å ha vunnet historiens første verdenscupfemmil i Holmenkollen. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ragnhild Haga (32) har bestemt seg for å legge opp som aktiv langrennsløper. Nylig gikk hun inn til en historisk femmilsseier i Holmenkollen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheten slapp veteranen i et innlegg på Instagram etter torsdagens 5 kilometer under NM på Tolga.

«Jeg kjenner at jeg trenger en forandring i tilværelsen, selv om det også er trist og rart. Jeg gleder meg til å finne nye mål å jobbe mot, til å være mosjonist og til å være mer hjemme med dem som har støttet meg gjennom skikarrieren». skriver Haga.

Åsen-løperen tok tidligere i måneden sin andre verdenscupseier i karrieren. Den kom da hun i Kollen vant spurten på tidenes første 50 kilometer for kvinner på dette nivået. Haga gikk inn til sin første verdenscupseier i 2017.

Året etter ble det to OL-gull på henne i Pyeongchang. De kom på 10-kilometeren i fri teknikk og stafetten.

Mye motgang

«Jeg kommer til å savne de intense klemmene etter skirenn, latteren en sen kveld når man deler rom på samling, å slite seg gjennom langturer sammen i regn og vind. Jeg har lært, opplevd og oppnådd mye siden jeg tråkket mine første skispor med foreldrene og brødrene mine i lysløypa på Åsen. Veien fra karusellrenn til OL-gull vil jeg aldri glemme», skriver langrennsprofilen videre i sitt Instagram-innlegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen timer i forkant av offentliggjøringen snakket NTB med Haga etter 11.-plassen på 5-kilometeren på Tolga. Da sa hun følgende om egen framtid i langrennssporet:

– Jeg må nok tenke litt. Jeg har alltid gjort det og tatt ett år av gangen. Jeg er ikke sikker på hva jeg skal gjøre. Jeg tror det er dumt å ikke tenke seg om litt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette livet er en berg-og-dalbane med corona og uttak og sånn. Det er for all del mye positivt, men det er mye motgang også, la romerikingen til.

På spørsmål om hva som kom til å avgjøre om hun fortsetter eller ikke, svarte Haga:

– Det blir en totalvurdering og om det er flere plusser eller minuser.

Berg-og-dalbane

Det som ble den siste sesongen i Hagas karriere har inneholdt store opp- og nedturer. Før jul fikk hun corona og mistet mange renn. Først i januar var hun i gang igjen.

Til Planica-VM reiste hun som reserve etter at Heidi Weng reiste hjem, men fikk ikke gå et eneste renn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En av de rareste sesongen jeg har hatt. Det begynte med corona før jul. Jeg hadde tre mål, og det var verdenscupen i Davos (i desember), 10-kilometeren i skøyting i VM og Holmenkollen. De to første røyk ganske greit, og den siste gikk stang inn. Det har vært mange ytterpunkter, sa Haga til NTB torsdag.

Hun var samtidig klar på én ting:

– Femmila i Holmenkollen veier opp for alt det andre.