Skistad gjorde som hun ville i NM-lagsprinten: – Det betyr alt å vinne for klubben

Konnerud med Kristine Stavås Skistad (t.h.) og Maria Hartz Melling vinnere under lagsprinten i NM på ski. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Konnerud med Kristine Stavås Skistad (t.h.) og Maria Hartz Melling vinnere under lagsprinten i NM på ski. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konnerud med langrennsstjernen Kristine Stavås Skistad og Maria Hartz Melling forsvarte favorittstempelet og gikk inn til NM-gull i lagsprint på Tolga.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På oppløpet med Byåsens Julie Myhre var Skistad suveren.

Konnerud forsvarte fjorårets NM-gull i lagsprint.

– Det er viktig å vinne med Konnerud. De gjør mye for oss, og da så jeg og Marie på dette som noe vi «måtte» gjøre. Klubben min betyr alt. De har hatt troen på meg, og det er Konnerud som har fått meg tilbake. Jeg er veldig glad i det stedet, sa Skistad til NTB.

Hun kjente at hun hang på og at hun kunne ta det mot slutten.

– Nå er jeg bare glad og lettet, sa Skistad.

Myhre og Hanne Wilberg Rofstad tok sølvet, mens Asker endte på bronseplass med Hedda Østberg Amundsen og Elena Rise Johnsen.

Nylig vant Skistad sin fjerde strake sprintseier i verdenscupen. Melling er takknemlig for å være på lag med henne.

– Det er stort å få muligheten til å gjøre det. Per nå er hun verdens beste sprinter. Det er ikke alle som er så heldige å få gå på lag med henne. Det setter jeg pris på, sa Melling til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Melling syntes det var stort å vinne.

– Dette betyr litt mer enn å gå individuelt. Vi går for alle som bruker tiden på det vi selv liker best. Dette rangerer jeg høyt, sa Melling til NTB.

– Det er fantastisk å se Kristine om dagen. Hun styrer heatene akkurat som hun vil ha det. Jeg er imponert over måten hun tenker på taktisk, sa NRKs ekspert og tidligere gullgrossist Therese Johaug.