McTominay senket Spania – Norge på kraftig etterskudd i EM-kvalifiseringen

Scott McTominay (til venstre) og Kieran Tierney jubler etter 2-0-målet mot Spania. Foto: Scott Heppell / AP /NTB Foto: NTB

Scott McTominay ble Skottlands store helt med to mål mot Spania i EM-kvalifiseringen. Skottene topper tabellen og er hele fem poeng foran Norge etter 2-0-seier.

Manchester United-spilleren brukte venstrefoten én gang i hver omgang for å score. Spania avslørte svakheter mot Norge tross 3-0-seier, og de kom fram igjen i Glasgow. Spesielt defensivt var spanjolene skjøre.

Skottland avgjorde kampen da McTominay sendte inn 2-0 etter 51 minutter. Kieran Tierney sto for forarbeidet langs venstrekampen.

Spanias ferske trener Luis de la Fuente gjorde hele åtte forandringer fra start sammenlignet med triumfen over Norge i Malaga lørdag, men han fikk ikke effekten han ønsket.

Spanske sportsaviser tok i bruk slegga i sin kritikk av eget lag og var ikke nådige underveis i kampen.

Skottland slo Kypros 3-0 hjemme i åpningen av kvalifiseringen. Da scoret McTominay to ganger som innbytter.

I juni spilles det nye kamper i gruppen. Norge får da besøk av Skottland og Kypros. Det norske laget står med ett poeng etter to kamper mot Skottlands seks og Spanias tre.