Sverige-sjefen i hardt vær: – Be om unnskyldning eller gå av

Sveriges landslagstrener Janne Andersson er i hardt vær etter sitt raseriutbrudd mot Bojan Djordjic.
Sveriges landslagstrener Janne Andersson er i hardt vær etter sitt raseriutbrudd mot Bojan Djordjic. Foto: Tt News Agency / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Janne Andersson får kritikk for sitt raseriutbrudd i et TV-intervju etter Sveriges 5-0-seier over Aserbajdsjan. Dagen etter stiller han til pressemøte om saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mediemøtet starter klokken 13.00, melder Aftonbladet.

Det var i Viaplays studio at landslagstreneren havnet i en het disputt med eksperten Bojan Djordjic. Bråket oppsto da Andersson ble utfordret på hvor lite spilletid Jesper Karlsson hadde fått i de to første kampene i EM-kvalifiseringen.

Sinneutbruddet endte med at Andersson forlot intervjuet.

– Janne må be Bojan om unnskyldning. De må sette seg ned og løse dette. Om han ikke gjør det, synes jeg han skal gå av. Det skal ikke skje så enkelt å få et slikt raseriutbrudd som landslagstrener. Da er han kanskje ikke rett mann på rett plass, sier Sveriges tidligere landslagsspiss Johan Elmander til Radiosporten.

Det er særlig Anderssons spørsmål til Djordjic om hvem Viaplay-eksperten representerer, som har fått mye oppmerksomhet.

– Sverige så klart. Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? Du snakker mye nå. Du blir aggressiv. Hvorfor? Hvem skal jeg ellers representere. Hvilket land ellers? Serbia, vil du si det? Er det dét du forsøker å si? Jeg representerer deg like mye som alle andre. Dette svaret kommer jeg ikke til å glemme, det er dårlig, svarte Djordjic irritert.

Sveriges fotballforbund og Viaplay har startet en dialog om situasjonen.