Conte ferdig som Tottenham-manager – assistenten tar over

Antonio Conte og Tottenham har slitt. Foto: David Cliff / AP / NTB
Antonio Conte og Tottenham har slitt. Foto: David Cliff / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den italienske profilen Antonio Conte er ferdig som manager i Premier League-klubben Tottenham. Cristian Stellini leder laget ut sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

London-klubben bekrefter beslutningen om å avslutte samarbeidet med italieneren på sine nettsider søndag kveld.

De opplyser videre at Contes assistenttrener Cristian Stellini skal lede laget ut sesongen. Tidligere Tottenham-spiller Ryan Mason skal være hans assistent.

– Vi har ti kamper igjen av sesongen og kjemper for en mesterligaplass. Vi alle trenger å stå i dette sammen, sier styreleder Daniel Levy i en uttalelse.

Conte ble ansatt som Tottenham-manager i november 2021. Han erstattet da Nuno Espírito Santo.

Italieneren klarte aldri lede de liljehvite til det som ville vært et svært etterlengtet trofé. Det er han samtidig ikke alene om å ha slitt med. Tottenham har bare vunnet ett trofé de siste 20 årene.

Kraftsalve

Etter at Tottenham spilte 3-3 hjemme mot tabelljumbo Southampton før landslagspausen, serverte manager Conte en verbal kraftsalve av sjeldent merke mot både egne spillere og klubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sa italieneren.

– Tottenhams historie er slik. I 20 år har eieren vært her, og de har ikke vunnet noe. Hvorfor er det slik? Er det bare klubbens skyld, eller er det alle managerne som har vært her? Hittil har jeg prøvd å skjule situasjonen, men ikke nå, fortsatte han.

Da han overtok Tottenham i november 2021, signerte Conte en avtale på halvannet år med opsjon på ytterligere ett år. Han fikk 75 kamper som sjef.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsterket

Allerede i fjor sommer ble det spekulert i at italienerens tid i klubben kunne være forbi. Ifølge britiske medier skal Conte da ha vært tydelig på at han måtte få tilstrekkelig med midler tilgjengelig til spillerkjøp. Det fikk han.

Også i overgangsvinduet i januar forsterket Tottenham spillerstallen. Backen Pedro Porro ble hentet fra Sporting Lisboa, mens spissen Arnaut Danjuma kom på lån fra Villarreal.

London-klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. 17 poeng skiller opp til Arsenal på tabelltoppen. Ned til Newcastle på plassen bak er det fem poeng.

Nylig røk klubben ut av Champions League etter å ha tapt over to kamper mot Milan.