Steen Olsen forsvarte NM-gullet i storslalåm: – Veldig, veldig gøy

Alexander Steen Olsen i Trysil. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / NTB
Alexander Steen Olsen i Trysil. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Steen Olsen slo knockout på konkurrentene og kjørte inn til NM-gull i storslalåm i Trysil. Rasmus Windingstad tok sølvet 29 hundredeler bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Steen Olsen forsvarte med det NM-gullet fra Narvik forrige sesong.

– Det var veldig, veldig gøy å avslutte i solen med dette her. Det er deilig ikke å kjenne på det presset som er i verdenscupen, men det betyr mye å være norgesmester i et land med så mange gode alpinister, sa Steen Olsen til NRK.

– Jeg følte at det skulle holde til NM-gull

Windingstad var godt fornøyd med egen kjøring, til tross for at han mistet NM-gullet etter å ha ledet før finaleomgangen.

– Jeg tuklet litt mye i andre omgang, men jeg er fornøyd med at jeg opprettholdt farten. Jeg følte at det skulle holde til NM-gull, men det er «Sander» som kjørte utrolig bra, sa Windingstad.

Henrik Kristoffersen endte på bronseplass, 80 hundredeler bak supertalentet fra Kjelsås.

– Jeg er eneste som er på pallen begge dager, så det er jo positivt. Det var helt ok, men jeg slet litt i første omgang, sa Kristoffersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klatret til 4.-plass

Lucas Braathen hadde mye å revansjere etter en skuffende første omgang, hvor han kjørte i mål til 6.-plass, 81 hundredeler bak Windingstad. Andre omgang ble derimot langt bedre, hvor han klatret opp til 4.-plass.

Landslagsalpinistene Leif Kristian Nestvold-Haugen (6.-plass), Fabian Wilkens Solheim (8.) og Timon Haugan (9.) var også i aksjon i Trysil søndag formiddag.

Nestvold-Haugen kjørte sitt siste alpinrenn etter en 14 år lang karriere på det øverste nivået.

Utsettelser og avlysninger

Etter tre dager med utsettelser og avlysninger kunne de mannlige alpinistene endelig komme i gang med alpin-NM i Trysil lørdag formiddag. Da sikret Lucas Braathen slalåm-gull foran Henrik Kristoffersen og det 18 år gamle stjerneskuddet Oscar Sandvik.

Fra før hadde onsdagens utfor, torsdagens superkombinasjon og fredagens super-G blitt avlyst grunnet dårlige snøforhold og tåke.

På kvinnesiden har Thea Louise Stjernesund gjort rent bord og tatt NM-gull i både slalåm og storslalåm.