Riiber med avsluttet sesongen med seier – Oftebro på 2.-plass

Jarl Magnus Riiber spurtet inn til sin fjerde strake seier søndag. Bildet er fra Holmenkollen-rennene for to uker siden. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Jarl Magnus Riiber spurtet inn til sin fjerde strake seier søndag. Bildet er fra Holmenkollen-rennene for to uker siden. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jarl Magnus Riiber fikk hard konkurranse av lagkamerat Jens Lurås Oftebro, men spurtet til nok en kombinertseier i Lahti søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble en solid avslutning på et spennende renn. Riiber har hatt en noe sykdomspreget sesong, men ble VM-konge i Planica og avsluttet sesongen knallsterkt. Søndagens seier var hans fjerde på rad.

Riiber ledet etter hoppdelen med et svev på 126 meter i Lahti-bakken. Han hadde ingen problemer med å holde på forspranget til Laurent Muhlethaler og de andre konkurrentene i første halvdel av rennet.

Underveis økte han også avstanden til nærmeste konkurrent, men en Jens Lurås Oftebro i sterk langrennsform gikk seg opp til 2.-plass og nærmet seg lagkameraten etter vel halvgått løp.

Oftebro kom seg også forbi Riiber på et tidspunkt, men sistnevnte hadde krutt på lager i avslutningen og vant med 1,8 sekunders margin.

I verdenscupen totalt endte Riiber på 4.-plass. Oftebro sikret 2.-plassen søndag, mens østerrikeren Johannes Lamparter vant sammenlagt.

Søndagens renn markerte for øvrig karrierepunktum for den tyske kombinertlegenden Eric Frenzel. Han bommet i hoppbakken og fikk slik sett et svakt renn, men ble hyllet av de andre utøverne på stadion.