Ruud: – Jeg har gått litt i meg selv de siste dagene

Casper Ruud fant raskt formen i duellen mot Ilja Ivasjka på hardcourten i Miami. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB
Casper Ruud fant raskt formen i duellen mot Ilja Ivasjka på hardcourten i Miami. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges tennisstjerne Casper Ruud håper at perioden med knepne tap er forbi. Søndag skal han prøve å klare noe han ikke har gjort siden US Open.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er nemlig sist nordmannen vant to strake kamper i en utslagsturnering. Da nådde han finalen. Deretter kom noen tap før han viste seg fram med seirer mot Andrej Rublev, Taylor Fritz og Felix Auger-Aliassime i ATP-finalen i november.

I 2023 har det gått trådt for 24-åringen. Enn så lenge har han fem seirer og fem tap. I samtlige turneringer har han røket ut i første eller andre kamp.

Natt til lørdag slo han belarusiske Ilja Ivasjka i strake sett i ATP1000-turneringen i Miami. Ruud er seedet som nummer tre og gikk dermed rett til den andre runden i storturneringen.

– Jeg har gått litt i meg selv de siste dagene og tenkte at det er på tide å prøve å steppe litt opp og ha en positiv holdning og ikke tenke for mye negativt, forteller Ruud til NTB.

Mot Ivasjka hadde Ruud blant annet god kontroll i egen serve og slo få upressede feil.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det funket bra. Det er mye gøy i vente. Først og fremst her i Miami om man klarer å vinne flere kamper, sier verdensfireren.

Turneringen i Miami er den siste før grussesongen i Europa starter. Det er Ruuds favorittunderlag.

Søndag venter nederlandske Botic van de Zandschulp i den tredje runden. 27-åringen slo Ruud de to første gangene de møttes. I Roma på rødgrusen i fjor fikk Ruud sin revansj.

– Han er en god spiller som har egentlig alle slag i boka. Jeg må prøve å finne på noe lurt for å klare å slå ham, sier Ruud.

Ruud tok seg til finalen i fjorårets turnering. Da ble det tap mot nåværende verdensener Carlos Alcaraz.