Finsk utspill vekker reaksjoner: – Hører ikke hjemme noen plass

Tiril Udnes Weng kan vinne verdenscupen sammenlagt.
Tiril Udnes Weng kan vinne verdenscupen sammenlagt.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiril Udnes Weng leder verdenscupen sammenlagt med tre renn igjen. En finsk journalist mener likevel at den norske skiløperen ikke er blant de fem beste utøverne denne sesongen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennssesongen er på hell, og det gjenstår kun tre renn i verdenscupen. Tiril Udnes Weng leder verdenscupen sammenlagt med 1834 poeng. Amerikanske Jessica Diggins er nummer to, med 1732 poeng.

Men de som gjorde det best på de individuelle distanserennene under ski-VM i Planica, svenskene Ebba Andersson og Frida Karlsson, er langt bak Weng i verdenscupen.

Karlsson er nummer seks med 1220 poeng, mens Andersson er helt nede på en 23.-plass med 744 poeng.

Ut mot Udnes Weng

Svenskenes poengfangst skyldes i hovedsak at de har gått få renn denne sesongen. Men ikke alle er enig i at Weng fortjener å vinne verdenscupen.

Frida Karlsson og Ebba Andersson ligger langt bak Tiril Udnes Weng i verdenscupen sammenlagt. Foto: AFP / NTB
Frida Karlsson og Ebba Andersson ligger langt bak Tiril Udnes Weng i verdenscupen sammenlagt. Foto: AFP / NTB

«Tiril Udnes Weng er ikke 2022/23-sesongens beste kvinnelige skiløper. Hun er ikke engang topp fem», skriver den finske journalisten og spaltisten Santtu Silvennoinen i avisen Iltalehti , melder Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsen til den finske journalisten vekker oppsikt. TV2s langrennsekspert, Petter Skinstad, er totalt uenig.

– Jeg synes ikke den kritikken hører hjemme noen plass. Poenget med verdenscupen er ikke å kåre den beste skiløperen. Poenget er å avgjøre hvem som plukker flest poeng fra sesongstart til sesongslutt. Det er ikke dermed sagt det er den beste skiløperen, sier han til Nettavisen.

– Pisser på idretten

Skinstad mener det er Andersson og Karlssom som fortjener kritikk, ettersom de ikke har stilt opp i mange nok renn denne sesongen for å kjempe om seieren i verdenscupen.

– De pisser på idretten, er den den klare dommen fra TV 2-eksperten.

Det er tre renn igjen i årets verdenscup. Tirsdag kveld er det sprint i Tallinn. Kommende helg er det sprint og 20 km fellesstart i Lahti.