Finalekamp i Sverige stoppet – ishockeyspiller fikk skøyteblad opp mot halsen

Det ble uhyggelige scener i SM-finalen mellom Luleå og Brynäs i svensk ishockey for kvinner søndag. En spiller ble truffet av en skøyte i halsområdet.

Hendelsen skjedde med tre minutter igjen av tredje periode. Luleå-backen Jenni Hiirikoski fikk et skøyteblad opp mot halsen og ble liggende etter at en motspiller falt.

Helsepersonell var raskt ute på isen, og kampen ble stoppet på stillingen 4-3 til hjemmelaget Luleå. Spillere, ledere og dommere kom også kjapt til for å hjelpe. Etter et kvarter ble finske Hiirikoski båret av banen.

SVT melder at det dreier seg om en kuttskade i halsen. Det er meldt at oppgjøret kommer til å bli spilt ferdig.

Oppgjøret er det andre mellom lagene i kvinnenes finaleserie i det svenske sluttspillet. Luleå vant den første kampen 6-1.