Haaland med hattrick i FA-cupen

Haaland scoret mot Burnley i FA-cupen lørdag. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB
Haaland scoret mot Burnley i FA-cupen lørdag. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Foto: NTB

Erling Braut Haaland noterte seg nok en gang for hattrick da han satte inn tre mål i kvartfinalen av FA-cupen mot Burnley lørdag. Kampen endte 6-0 til City.

Etter å ha scoret fem mål mot Leipzig i mesterligaen på tirsdag var storscoreren fra Jæren stadig ikke scoringsmett da Manchester City møtte Burnley i kvartfinalen i FA-cupen lørdag. Med to mål i første omgang og én etter hvilen sikret nordmannen langt på vei avansement for de lyseblå i nok en turnering.

– Det har vært noen gode og viktige kamper. 7-0 og 6-0 før landslagssamlingen er imponerende, og jeg er veldig glad, sa Haaland til Viaplay.

Det var utrolig nok nordmannens 18. hattrick i karrieren og hans niende scoring på én uke.

– Alle mål betyr mye for meg. Alle mål for laget betyr mye. Å vinne 6-0 mot et veldig godt Burnley-lag er fantastisk. Jeg er veldig glad, og nå er det Wembley i neste runde, fortsatte jærbuen.

Tidligere bekjentskap

Burnley, som leder mesterskapsserien overlegent og er på god vei mot Premier League-spill neste sesong, greide aldri å hevde seg i oppgjøret. Laget ledes av City-legenden Vincent Kompany.

Kampens første mål kom etter en drøy halvtime spilt da Julian Alvarez fant Haaland med en god ball inn i bakrom. Nordmannen rakk akkurat å få en tå på ballen og tuppet inn ledelsen forbi Bailey Peacock-Farrell i Burnley-målet.

Det var nordmannens første mål i turneringen.

Bare tre minutter senere fant nordmannen veien til nettmaskene igjen. Phil Foden fant superspissen med et flatt innlegg foran mål. Nordmannen gjorde ingen feil fra fem meter og doblet ledelsen for hjemmelaget.

Hattrick

Kvarteret inn i 2. omgang fullførte nordmannen hattricket da han satte inn en retur fra Phil Foden.

– Åtte mål på fire dager. Jeg spilte 11 år og scoret 11 mål. Det er utrolig, sa City-manager Pep Guardiola.

22-åringen hadde dermed gjort jobben sin og Guardiola valgte å bytte han ut. Med superspissen ute tok City likevel ikke foten av gasspedalen. Alvarez (2) og Cole Palmer ordnet til slutt 6-0-seier for vertene.