Granerud vant skiflygingskonkurransen i Vikersundbakken – økte forspranget i Raw Air

Halvor Egner Granerud hopper i Vikersundbakken. Foto: Geir Olsen / NTB
Halvor Egner Granerud hopper i Vikersundbakken. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: NTB

Halvor Egner Granerud svevet ned til seier i skiflygningskonkurransen i Raw Air i Vikersundbakken. Han leder også sammenlagt før avslutningsrennet søndag.

Granerud vant etter to hopp på 235,5 og 222 meter. Det holdt til seier med 6,1 poengs margin ned til toer Stefan Kraft. Daniel Tschofenig tok 3.-plassen.

– Det var fantastisk. Denne kommer høyt oppe på lista. Det er lenge siden jeg har blitt så glad for en seier, sa Granerud til TV 2.

Dermed leder fortsatt Granerud i Raw Air-sammendraget. Foran lørdagens renn skilte det 22,4 poeng i Graneruds favør etter at Kraft hoppet seg kraftig innpå i kvalifiseringen. Konkurransen avsluttes søndag.

Robert Johansson ble nest beste norske på 9.-plass etter to svev på 209,5 og 220,5 meter.

Daniel-André Tande (19.-plass), Kristoffer Sundal Eriksen (20.-plass), Joacim Ødegård Bjøreng (23.-plass), Bendik Jakobsen Heggli (26.-plass), Sondre Ringen (28.-plass) og Johann André Forfang (29.-plass) deltok også i finaleomgangen.

Fyrer løs

Sistnevnte hoppet med vanskelige forhold og svevet ned til 175 og 173,5 meter. Han rettet en kraftsalve mot juryen etter rennet.

– Jeg blir jo offer for evneveik jury. Jeg gjorde to gode skihopp. Forholdene er ikke noe jeg får gjort noe med, men det er bittert, forklarte Forfang til pressen etter rennet.

Han beskriver dagens konkurranse for hans egen del som «et levende mareritt».

– De må være på litt mer jobb oppi tårnet når det står på og ikke bare være jævla etterpåklok. De skal prestere de også når vi setter i gang en konkurranse. Det gjorde de absolutt ikke i dag, fortsatte Tromsø-mannen.