Riiber-dobbel i Holmenkollen: – En fantastisk helg

Jarl Magnus Riiber gikk fra seier til seier i Holmenkollen. Foto: Geir Olsen / NTB
Jarl Magnus Riiber gikk fra seier til seier i Holmenkollen. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kombinertesset Jarl Magnus Riiber utklasset konkurrentene igjen og vant for annen dag på rad i verdenscupen i Holmenkollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen er i storform i hoppbakken og la som vanlig grunnlaget der. I langrennet gikk han ut med 13 sekunders ledelse til Franz-Josef Rehrl, et forsprang han raskt økte til over halvminuttet.

For annen dag på rad ble det dermed en parademarsj mot seier for Riiber på hjemmebane. Han ledet med cirka minuttet halvveis på 10-kilometeren og kunne kontrollere inn sin 55. verdenscuptriumf i karrieren.

– En fantastisk helg. Sol og fint vær, akkurat som en Kollen-helg skal være, sa Riiber til NTB.

Rehrl ble tatt igjen og passert av den tyske duoen Julian Schmid og Vinzenz Geiger. Geiger var sterkest av dem på slutten og tok 2.-plassen foran Schmid.

Jørgen Graabak ble nummer fem, mens Espen Bjørnstad og Jens Lurås Oftebro fulgte på med 10.- og 11.-plass.

Riiber har hatt en sykdomspreget sesong, men har kommet sterkt på slutten. Han tok nylig gull i alle fire øvelser i VM i Planica.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammenlagttittelen i verdenscupen har han imidlertid ikke sjanse til å forsvare. Østerrikeren Johannes Lamparter styrer mot den gjeveste krystallkula.

Riiber lekte imidlertid med tanken på at han skulle ønske sesongen var lenger, slik at han kunne blande seg inn i sammenlagtkampen.

– Ja, det hadde vært stas det. Jeg er bra i dytten når jeg er frisk og rask. Og så er det deilig at jeg får vist den hoppingen jeg har inne. Det er en god følelse. Jeg har hatt mange helger der jeg har sittet inne med god hopping jeg ikke har fått brukt, sa han.