Wimbledon har ikke bestemt seg om russisk deltakelse

Russiske Daniil Medvedev og landsmann Andrej Rublev spilte nylig finale i Dubai. Det er enn så lenge ikke avgjort om de får delta i årets tredje Grand Slam-turnering. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB
Russiske Daniil Medvedev og landsmann Andrej Rublev spilte nylig finale i Dubai. Det er enn så lenge ikke avgjort om de får delta i årets tredje Grand Slam-turnering. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wimbledon-turneringen i tennis har fortsatt ikke avgjort hvorvidt russere og belarusere får delta i 2023-utgaven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det britiske tennisforbundet (LTA) og Wimbledon-arrangøren (AELTC) utestengte spillere fra de to landene i fjor etter Russlands invasjon av Ukraina.

En talsperson for AELTC opplyser til Reuters at det fortsatt ikke er bestemt hva som blir utfallet i år, og at arrangøren jobber med myndighetene og andre «interesser i tennis» i saken.

Wimbledon var den eneste Grand Slam-turneringen som utestengte spillere fra Russland og Belarus i fjor. I de andre turneringene stilte utøverne fra de to landene som uavhengige uten nasjonal tilknytning.

Tennis er en av få idretter som har tillatt deltakelse fra utøvere fra Russland og Belarus.

I Wimbledon ble det ikke delt ut noen rankingpoeng for verken kvinner eller menn. Tidligere verdensener, russiske Daniil Medvedev, har uttalt at han vil respektere enhver avgjørelse Wimbledon tar.

Årets turnering går fra 3. til 16. juli.