Barcelona økte ligaledelsen med seier – Real Madrid spilte uavgjort

Raphinha scoret kampens eneste mål mot Valencia. Foto: Joan Monfort / AP Photo / NTB Foto: NTB

Barcelona vant 1-0 hjemme mot Valencia i den spanske toppdivisjonen søndag og leder La Liga med ni poeng etter Real Madrids 0-0-kamp mot Betis.

Barcelona-ving Raphinha ordnet kampens eneste mål da han fant veien til nettmaskene i det 16. minutt. Målet var brasilianerens femte i ligaen denne sesongen og holdt til seier over nedrykkstruede Valencia.

Real Madrid hadde sju poeng opp til Barcelona foran runden, og da de ikke greide å slå Betis, er luken nå på ni poeng etter 24 kamper. De hvitkledde slet med å sette Betis-forsvaret på virkelig store prøver i bortekampen og måtte ta til takke med ett poeng.

Etter Raphinhas ledermål kunne Ferrán Torres ha doblet ledelsen for Barcelona da katalanerne fikk straffe ti minutter inn i 2. omgang. 23-åringen bommet imidlertid på straffen, og da Ronald Araújo fikk rødt kort bare minutter senere, fikk serielederen det nok med å trygge inn ledelsen.

Nedrykkstruede Valencia greide ikke å gripe muligheten til å få med seg noen poeng hjem fra oppgjøret og tapte kampen 0-1. Den tidligere storklubben er i kjempeproblemer og ligger nest sist i La Liga.

Barcelona er på sin side tilbake på vinnersporet. Torsdag slo de Real Madrid 1-0 i første oppgjør av semifinalen i den spanske cupen. Før det røk de på to nederlag på rad.