Medaljen glapp for Granerud: – Dritt, men sånn er livet noen ganger

Halvor Egner Granerud skuffet i VM-rennet i stor bakke i Planica. Foto: Terje Pedersen / NTB
Halvor Egner Granerud skuffet i VM-rennet i stor bakke i Planica. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvor Egner Granerud kjempet om VM-tittelen etter første omgang i storbakken i Planica, men skuffet da alt skulle avgjøres og ble bare nummer sju.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for utfordrende forhold leverte Granerud et svært godt førstehopp på 131 meter. Det holdt til tredjeplass, og med kun tre poeng opp til ledende Ryoyu Kobayashi var han godt med i kampen om VM-gullet.

Men i finalen klaffet det ikke for Granerud. I andrehoppet strakte nordmannen seg ned til 130 meter og hoppet seg ut av pallen.

– Det er årets nest verste resultat, og jeg har mine to dårligste renn i denne bakken. Det er dritt, men sånn er livet noen ganger, sa Granerud til NRK etter nedturen.

Mer ventetid

Timi Zajc leverte best av alle og vant VM-rennet på hjemmebane. Kobayashi fikset japansk sølv og var 10,7 poeng bak Slovenias store helt. Dawid Kubacki fra Polen ble bronsemann.

Norge har stadig ikke tatt gull i stor bakke siden Tommy Ingebrigtsen gjorde det i 1995. Det er året før Granerud ble født. Neste forsøk skjer i Granåsen når Trondheim er VM-vert om to år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johann André Forfang var fjerde best i torsdagens kvalifisering, men greide ikke å hevde seg like høyt oppe på resultatlisten dagen etter. Med 131,5 og 133,5 meter endte han som nummer ti.

Manglet marginer

– For min del så er det god hopping, men så er det marginer som er imot. Jeg føler hoppet mitt hadde fortjent en bedre plassering, sa Forfang til NTB og andre norske medier om førstehoppet.

Kristoffer Eriksen Sundal var på 24.-plass etter førstehoppet, men med 130 meter i finalen bykset han opp seks hakk.

For regjerende OL-vinner Marius Lindvik ble VM i Planica en tøff opplevelse. 24-åringen endte som nummer 19 og var 0,1 poeng bak Sundal.