Thingnes Bø med nytt superløpg – liggar an til sin sjuende strake seier i verdenscupen

Johannes Thingnes Bø er på vei mot seier på verdenscupsprinten i Nove Mesto. Foto: Matthias Schrader / AP Photo / NTB
Johannes Thingnes Bø er på vei mot seier på verdenscupsprinten i Nove Mesto. Foto: Matthias Schrader / AP Photo / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Thingnes Bø leverte et kanonløp og er på vei mot nok en verdenscupseier på sprinten i tsjekkiske Nove Mesto. I mål er det foreløpig firedobbelt norsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha blitt VM-konge i Oberhof fortsetter Thingnes Bø å levere fra øverste hylle i det første verdenscuprennet etter mesterskapet.

Stryningen åpnet raskt på førsterunden og traff samtlige blinker på liggende skyting. På andre skyting ble det mer av det samme, og verdenscuplederen har dermed los på nok en seier.

– Jeg gjør et ekstremt bra løp nok en gang. Ordentlig bra skiskyting. Jeg har vært motivert og klar, men at det skulle gå så bra er litt over forventning. Det er moro, sa en fornøyd Thingnes Bø til TV 2 etter målgang.

Tarjei Bø matchet broren i antall treff, men greide ikke å levere en langrennstid av samme kaliber. Likevel er han foreløpig på 2.-plass i mål, halvminuttet bak ledertiden.

Også Endre Strømsheim leverte feilfritt på standplass og gikk ut som tredjemann fra stående skyting. På sisterunden måtte han imidlertid se seg slått av Vetle Sjåstad Christiansen, som foreløpig innehar den siste pallplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fabien Claude er nærmest de fire norske i tet, men han er 1.23 minutt bak Thingnes Bøe.

Johannes Dale greide seg med én bom på første skyting, men havnet helt ut av kampen om de øverste plasseringene da han bommet tre ganger på stående skyting.

Sebastian Samuelsson og flere av de andre utfordrerne til norsk seier har skutt seg ut av kampen om de øverste plasseringene.