Ødegaard-mål da Arsenal overbeviste mot Everton – vant 4-0

Martin Ødegaard scoret mot Everton onsdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB Foto: NTB

Arsenal leverte en sterk kamp og vant 4-0 over Everton i den engelske toppdivisjonen onsdag. Ledelsen i ligaen er nå på fem poeng.

Etter en jevn åpning ble det etter hvert klart hvorfor onsdagens to motstandere kjemper i hver sin ende av tabellen. To mål i slutten av første omgang ga de rødkledde en ledelse som aldri ble særlig truet, og til slutt kunne Mikel Artetas menn juble for sin tredje strake seier i ligaen.

Arsenal revansjerte dermed 0-1-tapet på Goodison Park for en snau måned siden. Trepoengeren sikrer Arsenal en luke på fem poeng ned til Manchester City etter like mange kamper spilt.

– Jeg er henrykt over seieren og måten vi spilte etter de første 25 minuttene. Vi hadde noen problemer i starten, for de er vanskelige å spille mot, sa Arteta til BBC.

– Vi trengte et magisk øyeblikk, og Bukayo (Saka) ga oss det. Det første målet låste opp kampen.

Martin Ødegaard scoret kampens tredje mål 20 minutter før full tid. En 45 graders pasning ut i feltet fra Leandro Trossard fant nordmannen, som styrte inn 3-0 med høyrefoten. Det var Ødegaards første mål på sju kamper og hans niende denne sesongen.

Nådde 50 målpoeng

Saka og Gabriel Martinelli fant også veien til nettmaskene. Martinellis to sender ham opp i elleve denne sesongen, mens Saka står med ti mål siden sesongstart. Målet til 21 år gamle Saka gjorde ham i tillegg til den sjette yngste spilleren noensinne til å nå 50 målpoeng i Premier League, ifølge statistikktjenesten Opta.

Sean Dyches kampplan fungerte lenge godt da Arsenal slet med å bryte ned et kompakt Everton-lag. Men etter en lengre tålmodighetsprøve fikk de rødkledde hull på byllen fem minutter før pause.

Saka mottok ballen feilvendt i boksen etter en pasning fra Oleksander Zinchenko. Engelskmannen vendte seg raskt rundt og smelte ballen opp i nærmeste kryss forbi en utspilt Jordan Pickford i Everton-målet.

Doblet

– Det første målet endret kampen. Kampplanen vår virket, men så scoret de et mål ute av ingenting, sa Everton-manager Dyche til BBC.

Fem minutter etter ledermålet doblet Gabriel Martinelli ledelsen. Brasilianeren fikk ikke muligheten til å feire målet da linjedommeren hadde heist flagget, men etter en lengre VAR-sjekk ble scoringen til slutt godkjent.

Et i utgangspunktet defensivt orientert Everton trengte dermed mål, noe som endret kampbildet etter hvilen. Til tross for de blåkleddes forsøk på å heve presset var det et ballsikkert Arsenal som beholdt overtaket i kampen.

Ti minutter etter Ødegaards 3-0-mål scoret Martinelli sitt andre for kvelden. Zinchenko, Eddie Nketiah og Martinelli kombinerte før ballen trillet inn mellom beina til Pickford.