Haaland på Fifas verdenslag for annet år på rad

Erling Braut Haaland er igjen tatt ut på Fifas verdenslag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB
Erling Braut Haaland er igjen tatt ut på Fifas verdenslag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagsstjernen Erling Braut Haaland (22) er for annet år på rad plukket ut på Det internasjonale fotballforbundets (Fifa) verdenslag for 2022.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Haaland spilte første halvdel av fjoråret i tyske Borussia Dortmund før han skiftet til Premier League-giganten Manchester City i fjor sommer.

Der har jærbuen herjet både i ligaen og i mesterligaen og scoret 27 mål for de lyseblå før jul. Totalt ble det ni mål for landslaget.

Det har hjulpet til at han igjen ble stemt fram på verdenslaget for 2022. Laget ble presentert på Fifas «The Best»-kåring som ble avholdt i Frankrikes hovedstad Paris mandag kveld.

– Det sier alt om hva han har oppnådd. Uten trofeer, men bare målene han har scoret, rett og slett. Et utrolig snitt, og det er helt vanvittig det han har levert, sa TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø-Møller.

Haaland-stemmer

Lionel Messi ble kåret til årets spiller i Paris mandag kveld. I den kåringen ble Haaland nummer fem. Landslagssjef Ståle Solbakken og kaptein Martin Ødegaard hadde begge Messi som sin nummer én, skriver TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ødegaard hadde Haaland på 2.-plass foran Kylian Mbappé, mens Solbakken hadde omvendt rekkefølge.

I årets lag-kåringen har nærmere 19.000 profesjonelle spillere bidratt med sine stemmer. Prisen deles ut av FIFPro, som er den internasjonale spilleforeningen.

I underkant av 400 stemmer kom fra norske utøvere, ifølge Niso (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon).

– Det gjør oss stolte og imponerte, sier forbundsleder Erlend Hanstveit om Haalands prestasjoner.

Laget

Haaland er i selskap med store navn på laget, som ble satt opp i den svært offensive formasjonen 3-3-4:

Thibaut Courtois (Belgia, Real Madrid), Achraf Hakimi (Marokko, Paris Saint-Germain), João Cancelo (Portugal Manchester City/Bayern München), Virgil van Dijk (Nederland, Liverpool), Kevin De Bruyne (Belgia, Manchester City), Casemiro (Brasil, Manchester United), Luka Modric (Kroatia, Real Madrid), Lionel Messi (Argentina, Paris Saint-Germain), Kylian Mbappé (Frankrike, Paris Saint-Germain), Karim Benzema (Frankrike, Real Madrid).

I fjor var Haaland en del av en kvartett i spissrekken på verdenslaget. Den gang var han i selskap med Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski og Messi.