Billettboom foran fotball-VM: – Helt utrolig

Den tidligere Kongsvinger-treneren Tony Gustavsson leder nå det australske kvinnelandslaget og forteller om en utrolig oppsving i interessen før sommerens fotball-VM. Foto: Alf Ove Hansen / NTB.
Den tidligere Kongsvinger-treneren Tony Gustavsson leder nå det australske kvinnelandslaget og forteller om en utrolig oppsving i interessen før sommerens fotball-VM. Foto: Alf Ove Hansen / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Interessen foran kvinnenes fotball-VM i Australia og New Zealand er stor. Et halvt år før sommerens mesterskap er flere kamper flyttet til større arenaer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er helt utrolig, sier Australias svenske landslagstrener Tony Gustavsson.

Australias VM-åpning mot Irland 20. juli skulle opprinnelig spilles på Allianz Stadium i Sydney med en kapasitet på 42.500.

Men etterspørselen etter billetter har vært så stor at arrangørene nylig bestemte seg for å flytte den til Olympiastadion, som har plass til 82.000 tilskuere.

– Vi har hatt en massiv pågang med folk som prøver å få billetter. Det er helt utrolig. Ikke bare fra et fotballperspektiv, men for arrangementet som sådan, forteller Gustavsson.

De siste årene har interessen for kvinnefotball vokst i Australia, i likhet med mange andre land.

– Nå er det en massiv bølge av interessenter. Det er fans, det er investorer, det er selskaper, det er media, sier Gustavsson.

De norske fotballjentene spiller i gruppe A sammen med New Zealand, Filippinene og Sveits.

Norge har fått æren av å spille åpningskampen mot New Zealand 20. juli på Eden Park, som har en kapasitet på 48.276.