Norrie vant Rio-finalen – hamstringtrøbbel for Alcaraz

Cameron Norrie med trofeet etter seieren i Rio Open i tennis. Foto: Bruna Prado, AP / NTB
Cameron Norrie med trofeet etter seieren i Rio Open i tennis. Foto: Bruna Prado, AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cameron Norrie revansjerte finaletapet i Buenos Aires da han slo Carlos Alcaraz i finalen i Rio Open i tennis. Det var britens femte ATP-turneringstittel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alcaraz gjorde comeback etter fire måneders turneringspause med en muskelskade da han forrige uke vant grusturneringen i Buenos Aires med 6-3, 7-5 over Norrie i finalen. Det var 19-åringens sjuende tittel, og den første siden han vant US Open i september og deretter ble tidenes yngste verdensener.

De to spilte seg fram til finale også på grusen i Rio de Janeiro, men søndag slet Alcaraz. Han måtte få medisinsk tilsyn flere ganger og så ut til å slite med hamstringen. Det høyre låret hans ble bandasjert i 2. sett.

Norrie lå under 5-7, 0-3, men så vendte han kampen og vant de to siste settene 6-4, 7-5.

Acapulco neste

– Det føles veldig godt å vinne denne tittelen etter å ha tapt et par finaler tidligere i år, sa Norrie som var tapende finalist også i Auckland i januar.

Alcaraz skal etter planen spille hardcourtturneringen i Acapulco kommende uke. Der gjør Casper Ruud turneringscomeback etter en drøy måneds hvile. Nordmannen er 2.-seedet med bare Alcaraz foran seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norrie er 5.-seedet i den turneringen.

I denne ukas øvrige ATP-turneringer vant Daniil Medvedev finalen i Qatar Open med 6-4, 6-4 over Andy Murray, mens Hubert Hurkacz slo det franske hjemmehåpet Benjamin Bonzi 6-3, 7-6 (7-4) i finalen i Marseille.

Krejcikova-bragd

Barbora Krejcikova slo de tre høyest rangerte kvinnene i verden i de tre siste rundene på vei mot seier i WTA1000-turneringen i Dubai. I finalen slo hun verdensener Iga Swiatek 6-4, 6-2, etter å ha slått Aryna Sabalenka i kvartfinalen og Jessica Pegula i semifinalen.

Tøffest hadde hun det i 2. runde, der hun avverget fire matchballer før hun slo Darja Kasatkina.

– Jeg spilte min beste tennis denne uken, sa Krejcikova etter finalen.