Tre stolpetreff da Liverpool avga poeng igjen – 0-0 mot Crystal Palace

Mohamed Salah var nær både mål og assist, men greide ikke å følge opp sin ypperlige statistikk med målpoeng mot Crystal Palace. Foto: Alastair Grant, AP / NTB Foto: NTB

Liverpool prøvde å slå tilbake etter stjernesmellen mot Real Madrid. Jürgen Klopps menn holdt nullen i London, men avga poeng igjen med 0-0 mot Crystal Palace.

Det skjedde i en kamp med tre stolpetreff, hvorav gjestene sto for to.

– Vi holdt nullen, og det er strålende. De hadde ikke en eneste avslutning mellom stengene våre. Vi tok bort atmosfæren i kampen med måten vi kneblet dem, men vi burde ha utnyttet iallfall en av våre store sjanser, sa Jürgen Klopp til BBC.

Halvveis i første omgang nikket Diogo Jota i stolpen fra nesten død vinkel da Joel Matip slo ballen inn igjen etter et frispark fra Andy Robertsom som gikk gjennom feltet.

I det 41. minutt holdt nonsjalant forsvarsspill av Trent Alexander-Arnold på å koste Liverpool dyrt. Han lot seg overrumple med ballen av Jeffrey Schlupp, som vant den fra ham og serverte Jean-Philippe Mateta, som kunne fyre løs fra kort hold. Ballen traff tverrliggeren og spratt over.

Salah nær

I det 49. minutt var Mohamed Salah svært nær å pynte på sin ypperlige statistikk mot Crystal Palace. Joachim Andersen blokkerte et forsøk fra Jota inne i feltet, men ballen spratt rett til egypteren, som fra en posisjon ute til høyre skrudde ballen over keeper Vicente Guaita og så den treffe tverrliggeren bak ham.

Salah kom til oppgjøret med sju mål og fire assist på 11 tidligere Premier League-kamper mot lørdagens motstander.

I det 81. minutt kunne det blitt en ny assist da han på en rask kontring spilte Cody Gakpo alene gjennom. Nederlenderen nådde ballen før keeper og vippet den over ham, men utenfor lengste stolpe.

Ikke nok

Liverpool hadde trengt alle poengene for å få kontakt i jakten på topp-fire-plassering. Det er nå seks poeng opp til Tottenham på den siste plassen som gir mesterligaspill.

– Det var mye bra i dag, men det er noe som ikke stemmer. Vanligvis scorer vi et mål eller to på sjansene vi skapte i dag, sa Klopp til Sky Sports.

Palace sliter med å vinne kamper og har nå rekken 0-5-3 på sine siste åtte i Premier League, men er takket være sitt poeng to seirer foran nedrykksstreken.

– Uavgjort var rettferdig i dag, selv om vi hadde våre sjanser, sa Palace-manager Patrick Vieira til BBC.