Gullhattrick for Riiber: Vant tredje strake normalbakkerenn i VM

Jarl Magnus Riiber tok VM-gull i kombinert. Foto: Terje Pedersen / NTB
Jarl Magnus Riiber tok VM-gull i kombinert. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jarl Magnus Riiber fortsatte seiersrekken i VM da han gikk inn til sitt tredje strake kombinertgull i normalbakkerennet i Planica.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter hopprennet hadde Riiber og japanske Ryota Yamamoto en delt ledelse på 25 sekunder ned til tyske Julian Schmid. Langrennet ble en komfortabel affære for Riiber, som raskt kvittet seg med japaneren og gikk inn til et svært overlegent VM-gull.

Schmid endte 19,4 sekunder bak på sølvplass, mens østerrikske Franz-Josef Rehrl sikret bronsen.

Tidligere på dagen hadde hoppjentene (lagkonkurranse) og Astrid Øyre Slind (skiathlon i langrenn) sikret to norske bronsemedaljer. Riiber fikset stigning i programmet med sin seier.

Fra før sto 25-åringen med fire VM-gull på CV-en. To individuelle gull fra normalbakkerennet i Seefeld 2019 og Oberstdorf 2021, i tillegg til de to laggullene Norge vant i de samme mesterskapene.

Oslo-gutten har hatt en brokete oppladning til VM, hvor han har slitt med sykdom. Det er flere måneder siden 25-åringen har vært helt frisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lenge slet han med en parasitt i magen. I Seefeld i slutten av januar konkurrerte han mens han var forkjølet.

Riiber har et uttalt mål om å vinne alle de fire gullene det skal kjempes om i Planica. Søndag er det blandet lagkonkurranse i normalbakken, før det er duket for mennenes lagkonkurranse i storbakken 1. mars. Mesterskapet avsluttes med storbakkerennet 4. mars.

Jørgen Graabak ble nest beste norske på 8.-plass, mens Jens Lurås Oftebro, som lenge hadde kjempet om å komme seg med i medaljekampen, gikk på en smell mot slutten og endte som nummer 16. Espen Andersen fulgte på plassen bak.