Kvinnelandslaget tapte 0-2 mot Danmark

Norge tapte 2-0 mot Danmark i en treningskamp lørdag. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Det norske kvinnelandslaget i fotball tapte 2-0 mot Danmark i den andre kampen av turneringen Tournoi de France.

Allerede etter ni minutter sendte Josefine Hasbo danskene i føringen. En svak klarering fra Maria Thorisdottir endte hos Hasbo, som plasserte ballen i mål bak Guro Pettersen.

– Det var noe klabb og babb der. Jeg husker ikke helt. Det er vel meg som ikke klarer å klarere ut, men vi får se på det, sa Thorisdottir til TV 2.

Resultatet holdt seg lenge, men sju minutter før slutt doblet Real Madrid-spilleren Sofie Svava ledelsen. Et frispark rett på utsiden av 16-meteren ble skrudd i nærmeste hjørnet.

Norge gjorde ti endringer på laget til oppgjøret mot Danmark.

– Vi har mange nye fra start, og vi ser at mange ikke kjenner hverandre kjempegodt. Vi gjør en del feil, er upresise og taper fortjent, sa Guro Reiten til rettighetshaveren.

Forrige gang Norge møtte de danske fotballkvinnene var i juni i fjor. Det endte med 2-1-seier etter to scoringer fra Chelsea-spiller Guro Reiten.

Onsdag vant kvinnelandslaget 1-0 mot Uruguay i Tournoi de France. Kristina Sævik scoret målet for Norge. Tirsdag skal de bryne seg på Frankrike.

Det er fire landslag som er med i turneringen. Turneringen har blitt avholdt to ganger tidligere (2020 og 2022). Begge gangene har vertsnasjon Frankrike vunnet turneringen.