Manchester United nær seier på Camp Nou etter Rashford-show – 2-2 i europaligaen

Brennhete Marcus Rashford jubler etter å ha scoret for Manchester United i europaligakampen borte mot Barcelona. Foto: Joan Monfort, AP / NTB Foto: NTB

Manchester United vendte til ledelse mot Barcelona i europaligaen på Camp Nou, men Raphinha berget 2-2 for hjemmelaget i en underholdende kamp.

Marcus Rashford utlignet fra spiss vinkel bare tre minutter etter at Marcos Alonso i det 50. minutt slo Fred i lufta på et hjørnespark og ga Barcelona ledelsen. Fred revansjerte seg med en bakromspasning til den brennhete spissen, som scoret ved nærmeste stolpe fra nesten død vinkel og er oppe i 14 mål på de 16 siste kampene.

I det 59. minutt var Rashford involvert igjen da kampen ble vendt. Han fikk et kort hjørnespark, fintet vekk en motspiller, stormet inn i feltet og slo hardt inn. Ballen gikk i mål via Barcelona-spiller Jules Koundé.

Det så ut som United var på vei mot sin første borteseier mot Barcelona, men i det 76. minutt sendte Raphinha i vei et innlegg mot Robert Lewandowski og så ballen gå rett i mål. Lewandowski ble først kreditert scoringen, men reprisen viste at han ikke rørte ballen.

United-manager Erik ten Hag var etterpå opptatt av at dommeren ikke reagerte da Koundé felte Rashford som var gjennom på stillingen 1-2.

– Vi kan diskutere om det var innenfor 16-meteren eller ikke, men det skulle uansett vært rødt kort, for han var alene med keeper. I en så viktig kamp kan ikke dommerne gjøre slike feil, sa han til BT Sport.

Føles som tap

– Det var veldig viktig for kampens utfall. Jeg spilte ballen, og så traff han beinet mitt, sa Rashford selv.

– Slik kampen var, føles 2-2 som et tap.

Ten Hag var misfornøyd med dommeren, men han gledet seg over spillet.

– Dette var som en mesterligakamp, eller enda bedre. Om returkampen ligner på denne så vil alle ønske å se den, sa han til BT Sport.

– Vi møtte et av de beste lagene i Europa og en topptrener. Vi vant ikke, men jeg er fornøyd med vårt bidrag i denne kampen, sa Barcelona-trener Xavi.

Sjanser

I en underholdende kamp kom United til de største sjansene i første omgang. Wout Weghorst fikk den største da han ble spilt alene gjennom etter en snau halvtime, men nederlenderen skjøt rett på Marc-André ter Stegen.

Barcelona-keeperen reddet igjen da Rashford etter en flott førsteberøring skjøt mot lengste hjørne noen minutter senere. Lewandowski kom til noen gode muligheter for hjemmelaget, men han greide ikke å overliste David de Gea.

Barcelona ble tvunget til et bytte før pause da Pedri ble skadd.

I 2. omgang fortsatte United å yppe seg, og Jadon Sancho skjøt svakt i nettveggen da Aaron Wan-Bissaka fant ham ved lengste stolpe.

Himmelen

Så scoret Marcos Alonso, som pekte mot himmelen til minne om sin nylig avdøde far.

– Det har vært noen vanskelige dager for meg og min familie. Jeg feiret for min far og alle som har støttet meg, sa Alonso.

Rashford var hovedmann da Alex Ferguson på tribunen fikk vekket minner fra maikvelden i 1999 da hans United-lag på Camp Nou vendte til 2-1-seier over Bayern München i mesterligaen, den gang med Ole Gunnar Solskjær som matchvinner på overtid. Denne gang hadde motstanderen tid til å slå tilbake, og Barcelona hadde et par kjempesjanser til å avgjøre å tampen. Casemiro sendte et klareringsforsøk i egen stolpe før De Gea måtte vise klasse på en avslutning fra Ansu Fati.

For United er 2-2 et fint resultat å ta med seg til returen på Old Trafford.