Formel 1-stjerne ut mot nytt forbud: – Vi er ikke på skolen

Lando Norris vil ikke ha noe forbud. Foto: Anna Szilagyi / AP / NTB
Lando Norris vil ikke ha noe forbud. Foto: Anna Szilagyi / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Formel 1-stjernen Lando Norris mer enn antyder at Den internasjonale bilsportforbundet (FIA) behandler førerne som barn med forbudet mot politiske ytringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste sesongene har flere av aktørene brukt Formel 1 som plattform for å fremme politiske budskap. Det ønsker ikke Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) mer av.

Forbundet har fra kommende sesong forbudt førerne å komme med eller vise «politiske, religiøse og personlige uttalelser eller kommentarer». Det grepet har en rekke førere tatt til motmæle mot. Den siste i rekken er Lando Norris.

– Vi er ikke på skolen, og vi burde ikke måtte spørre om alt mulig og si «kan vi gjøre dette?» og «kan vi gjøre det?». Vi er voksne nok til å ta smarte avgjørelser, sier Norris.

Han deltok mandag på McLarens sesonglansering.

Helomvending?

Norris håper førerne med sine uttalelser har lagt tilstrekkelig med press på FIA-toppene til at det blir helomvending i saken.

– Jeg føler at det har vært ganske mye press, og at nok er sagt til at det bør bli helomvending, sier 23-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Formel 1 har gjort ting klart rundt hva som er akseptabelt, og jeg står ved at vi skal kunne si hva vi vil og hva vi tror på, legger han til.

Formel 1-sjef Stefano Domenicali sa nylig at han aldri vil kneble noen av utøverne. Også det bidro til økt press på FIA-ledelsen. Domenicali fortsatte med å si at han forventer at FIA avklarer sin posisjon i saken.

Må ikke begrenses

Lando Norris er klar for sin femte VM-sesong. Han er tindrende klar på hvordan ting bør være.

– Det er veldig viktig at det er klart for sjåførene at vi fortsatt kan si våre meninger. Jeg tror ikke regelen bør gå i retning av å begrense hva vi kan gjøre eller si, sier han.

Han legger videre til at verken han eller konkurrentene ønsker å bruke posisjonen de har på en feilaktig måte. Norris hevder han ønsker å «påvirke, veilede og hjelpe» de mange millionene med fans.

Norris endte på sjuendeplass i VM forrige sesong. Denne sesongen har han selskap av Oscar Piastri i McLaren-teamet. 21-åringen erstatter Daniel Ricciardo.