Bø-brødrene mangler jaktstartgull: – Får gi ham kamp

Tarjei Bø (fra v.) Johannes Thingnes Bø og Sturla Holm Lægreid er alle ute etter gull på jaktstarten i VM søndag. Foto: Javad Parsa / NTB
Tarjei Bø (fra v.) Johannes Thingnes Bø og Sturla Holm Lægreid er alle ute etter gull på jaktstarten i VM søndag. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø står begge uten mesterskapsgull på jaktstart. Foran dagens VM-konkurranse brygger det opp til en intens brødrekamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lillebror Thingnes Bø tok gull på VM-sprinten i Oberhof lørdag med storebror Tarjei 14,8 sekunder bak. Dermed er det duket for en svært spennende jaktstart.

Det er det eneste gullet Thingnes Bø mangler for å gjøre samlingen komplett. Han har vunnet resterende konkurranser i VM, men tok normaldistansegullet sitt i OL i Sør-Korea i 2018.

– Det blir spennende å se om jeg får det til. Det var hovedmålet i VM å være i posisjon før jaktstarten til å ta gull der, men jeg har gått ut som nummer én før og ikke fått det til, sa Thingnes Bø til NTB etter sprinten.

Tre ganger før har han vunnet sprinten, men ikke greid å følge det opp på jaktstarten. Sist var i Beijing-OL i fjor, da han ble nummer sju.

– Jeg mangler det også

Han vil ikke få det lett i kampen om sitt første mesterskapsgull i øvelsen, skal man tro storebror Tarjei. Han mangler nettopp det samme i sin samling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han sa at han mangler det, men da sa jeg til ham at det mangler jeg også. Sånn sett er det ingen som fortjener det mer enn andre. Jeg får gi ham kamp, sier 34-åringen til NTB.

Tarjei mangler sprint- og jaktstartgull for å gjøre sin individuelle samling komplett.

Norsk gullkamp

Skulle det ikke bli Bø-kamp, er det relativt høy sannsynlighet for at gullet likevel går til en nordmann.

I tillegg til de to brødrene er også Sturla Holm Lægreid for fullt med i kampen om gullet. Han starter 39,9 sekunder bak Thingnes Bø, mens Johannes Dale følger deretter, 43,6 sekunder bak gullvinneren på sprinten.

Vetle Sjåstad Christiansen leverte også godt på sprinten og starter som sjettemann, mens VM-debutant Endre Strømsheim starter som nummer 22.