Vickhoff Lie sikret historisk VM-bronse: – Det verste og beste jeg har opplevd

Kajsa Vickhoff Lie etter super-G for kvinner under VM i alpint i Méribel. Foto: Lise Åserud / NTB
Kajsa Vickhoff Lie etter super-G for kvinner under VM i alpint i Méribel. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kajsa Vickhoff Lie kinket til med VM-bronse i super-G i franske Méribel onsdag. Ragnhild Mowinckel kjørte ned til 5.-plass tross en stor feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra startnummer fire kjørte Vickhoff Lie til ledelse, men ble siden skjøvet ned til bronseplass, 33 hundredeler bak den nybakte verdensmesteren Marta Bassino.

– Det er det verste og det beste jeg har opplevd. Å være her nå og ligge på 3.-plass … Jeg kommer ikke til å ta imot noen gratulasjoner før siste har passert målstreken, sier Vickhoff Lie til Viaplay.

Bronsen er den første medaljen en norsk kvinne har tatt i en fartsdisiplin i VM siden Astrid Lødemel vant sølv i utfor og bronse i super-G i 1993.

Aleksander Aamodt Kildes amerikanske kjæreste Mikaela Shiffrin tok bronsen, mens østerrikske Cornelia Hütter deler bronsen med Vickhoff Lie.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd med at jeg klarer å være der oppe nå. Bare det å være tilbake og kjøre renn her, er en drøm for meg. Denne medaljen betyr ekstremt mye, sier 24-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Kajsa Vickhoff Lie fikk sitte i lederstolen under super-G-rennet for kvinner under VM i alpint i Méribel. Foto: Lise Åserud / NTB
Kajsa Vickhoff Lie fikk sitte i lederstolen under super-G-rennet for kvinner under VM i alpint i Méribel. Foto: Lise Åserud / NTB

Hylles

– Jentene konkurrerer mot tidenes alpinister på kvinnesiden: Mikaela Shiffrin, Federica Brignone og Lara Gut-Behrami. I tillegg visste vi at de er i form, sier alpinsjef Claus Ryste til NTB.

– Kajsa var en liten outsider, og at hun da tok muligheten i dag og gjorde det hun gjorde, viser hva som bor i henne. Helt eksepsjonelt bra, fortsatte han.

Vickhoff Lie kom nylig tilbake fra halvannet års skadeavbrekk etter at hun falt stygt under super-G-rennet i Val di Fassa i februar 2021.

To år senere har hun kjempet seg tilbake til verdenstoppen og tok sin første pallplass etter skaden i utforrennet i Cortina d'Ampezzo i januar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvor viktig blir denne boosten for Kajsa fremover?

– Jeg tror «sky is the limit». Som type er hun en som kommer tilbake fra skade, uredd, er villig til å ta risiko, utvikle seg og være nysgjerrig. Det er fantastisk, sier Ryste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nær pallen

Medaljen er også Norges tiende VM-medalje i alpint på kvinnesiden.

Ragnhild Mowinckel var i utgangspunktet Norges største medaljehåp i super-G-rennet, men gjorde en stor feil i midtpartiet som trolig kostet henne VM-gullet.

Moldenseren kjørte i mål bare tre hundredeler unna pallplass, til tross for den store feilen. Det resulterte i 5.-plass for veteranen.

Mowinckel ble nummer to under super-G-delen av kombinasjonsrennet mandag.

To pallplasser

Moldenseren fikk en fantastisk oppvarming til VM. 30-åringen klinket til med to pallplasser på de tre siste rennene før mesterskapet: super-G-seier i Cortina d'Ampezzo og 2.-plass i storslalåmrennet i Kronplatz.

Dermed leder Mowinckel super-G-cupen i verdenscupen foran sveitsiske Lara Gut-Behrami.

Vickhoff Lie leverte også knallsterkt rett før VM. 24-åringen som gjorde skadecomeback tidligere i sesongen etter 1,5 på sidelinjen, kjørte ned til 2.-plass i utforrennet i Cortina.