Disse nevnes som toppkandidatene tli Leeds-jobben

Ange Postecoglou nevnes som en mulig Leeds-kandidat.
Ange Postecoglou nevnes som en mulig Leeds-kandidat. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag valgte Leeds å sparke manager Jesse Marsch etter en langvarig periode med svake resultater. Et knippe navn seiler opp som hans mulige erstatter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leeds ligger rett over nedrykksstreken i Premier League og så seg derfor nødt til å kvitte seg med manager Jesse Marsch. Amerikaneren fikk en snaut år i klubben etter at han tok over for Marcelo Bielsa i fjor.

I engelske medier er det flere navn som trekkes fram som mulige arvtakere.

West Bromwich-manager Carlos Corberan er blant disse. Spanjolen har allerede hatt en tilknytning til Leeds etter at han var klubbens U23-trener i tre år. I tillegg var han en del av trenerteamet til Bielsa. I 2020 forlot 39-åringen klubben til fordel for jobben som Huddersfield-manager. Der ledet han laget til play off-finale mot Nottingham Forest i 2021/2022-sesongen.

I 2022 var han et kort opphold i Olympiakos før han vendte tilbake til England og West Brom. Der han fortsatt manager i dag. Corberan er nevnt som en kandidat av blant andre Sky Sports og The Guardian.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Celtic-sjefen

Etter et treårig opphold i den japanske klubben Yokohama F. Marinos tok den greskfødte australieren Ange Postecoglou over Celtic som et ukjent blad for mange i 2021.

I sin første sesong i den skotske storklubben tok 57-åringen både ligatittelen og cuptittelen med Celtic.

Prestasjonene i Skottland har allerede blitt lagt merke til i England, og australieren har tidligere vært nevnt til flere ledige jobber i Premier League. Sky Sports nevner også navnet til Postecoglou i sine spekulasjoner i likhet med en rekke andre medier.

Vallecano-kandidat

40-årige Andoni Iraola fra Spania har gjort stor suksess med Rayo Vallecano. Iraola tok over klubben i 2020.

Spanjolen rykket opp med Vallecano i sin første sesong, før han sesongen etter ledet laget til semifinale i den spanske cupen. Per nå ligger Vallecano på 5.-plass i La Liga.

The Athletic og BBC er blant mediene som nevner Iraola som en av Leeds-kandidatene.

Andre kandidater som også nevnes i diverse medier er blant annet Raul (trener for Real Madrids reservelag) og Liverpool-legenden Steven Gerrard.